Egyre nehezebb helyzetben

2023. 11 27. 08:27

Márton Gábor vereséggel tért vissza Zalaegerszegre

Nem érdemtelenül nyert a Debrecen…
Fotó: DVSC honlapja

A vendég Debrecen hátrányból fordítva 2-1-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

A múlt hétfőn kinevezett Márton Gábor így vereséggel tért vissza a kék-fehérekhez, akiknél 2020-ban már volt vezetőedző.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

ZTE FC-Debreceni VSC 1-2 (1-0)

Zalaegerszeg, 1914 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Croizet (39.), illetve Dzsudzsák (56.), Várkonyi (68., öngól)

sárga lap: Mance (27.), Evangelu (45.), illetve Bárány (34.), Vajda B. (44.), Oliveira (94.)

ZTE FC: Dombó – Várkonyi, Evangelu, Bedi – Lesjak (Huszti, 80.), Mance (Spoljaric, 80.), Sankovic (Szalay Sz., 88.), Csóka – Croizet – Németh D. (Mim, 69.), Sajbán (Ubochioma, 80.).

Debreceni VSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Mojzis, 83.) – Loncar, Manrique – Vajda (Oliveira, a szünetben), Dzsudzsák (Romancsuk, 83.), Domingues (Szécsi, 73.) – Bárány (Tuboly, 90.).

A Debrecen többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, helyzetek ugyanis nem alakultak ki. Az első kaput eltaláló lövésre több mint húsz percet kellett várni. A Zalaegerszeg az edzőváltás után elsősorban a stabilitásra és a biztonságra helyezte a hangsúlyt, gyors ellentámadásokkal próbálkozott, de ezek többsége nem jutott el a vendégek kapujáig. A szórványos hazai akciók egyikéből aztán Croizet betalált, így kissé váratlanul a kék-fehérek vonulhattak előnnyel a szünetre.

A játék képe a térfélcserét követően sem változott: ugyan irányított a Debrecen, de helyzetei továbbra sem voltak a szervezetten futballozó ZTE ellen. A hazaiak védelmét aztán egyéni akció törte fel, Dzsudzsák szlalomozott át a védők között, majd közelről kilőtte a bal alsó sarkot. Bő tíz perccel később Oliveira beadása után a menteni igyekvő Várkonyi a saját kapujába lőtt. Innentől a zalaiak ugyan próbálták felpörgetni a játékot, de amíg a Debrecennek kétszer is sikerült a meddő mezőnyfölényből betalálnia, addig a kék-fehéreknek nem, mert lövéseik rendre elkerülték a kaput.

Eredmények:

Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 1-1

Fehérvár FC-Kecskeméti TE 3-3

szombaton játszották:

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 3-1

Zalaegerszeg-Debreceni VSC 1-2

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 4-0

pénteken játszották:

Paksi FC-Diósgyőri VTK 4-1

A 15. forduló programja:

december 2., szombat:

Kecskeméti TE-MTK Budapest 13.00

Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 15.30

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 19.30

december 3., vasárnap:

Újpest FC-Paksi FC 12.45

Diósgyőri VTK-Zalaegerszeg 15.15

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.45