Közlekedésrendészeti ellenőrzés Zalaegerszegen

2023. 11 24. 11:15

Szondázásra is sor került…

A közlekedésbiztonság javítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket.

A rendőrök 2023. november 23-án összehangolt ellenőrzést végeztek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az elsődleges cél a balesetek megelőzése, és a legnagyobb kockázatot jelentő szabályszegéseket elkövető járművezetők kiszűrése volt.

A közlekedésrendészeti szakemberek a téli időszak beköszöntével kiemelt figyelmet fordítottak a kivilágítatlan, vagy nem megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművek forgalomból kiemelésére is.

Az egyenruhások az ellenőrzés során ittas járművezetés miatt egy sofőrrel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt összesen 11 esetben intézkedtek, és szabtak ki közigazgatási bírságot. Egyéb szabálysértések miatt 18 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, négy esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek a gépjárművek nem megfelelő műszaki állapota miatt.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat, egymásra odafigyelve közlekedjenek, saját maguk és a többi közlekedő biztonságának megőrzése érdekében! A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

… hogy mindenki hazaérjen! (Forrás: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)