Prostituáltaknak adtak bérbe szobákat Zalában is

2023. 11 21. 11:55

Vagyonelkobzás, börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
Fotó: Facebook

A 49 éves férfi és 43 éves nő társa 2018 évtől kezdődően Nagykanizsán és más városokban – Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Zalaegerszegen – lakásokat vettek bérbe abból a célból, hogy azokban prostitúciós tevékenységet folytató személyeknek, jövedelemszerzés érdekében szobákat adjanak ki.

A vádlottak a bérleti szerződések megkötésekor a lakások bérbeadóit megtévesztve azt állították, hogy a lakásokra saját használat céljából van szükségük. A vádlottak a lakásokat ágyneművel, törölközőkkel és tisztálkodószerekkel szerelték fel, majd a lakások szobáit internetes oldalakon hirdették meg kiadásra. A hirdetésekre telefonon jelentkeztek a prostitúciós tevékenységet folytató személyek, akik a szobákat a vádlottakkal való egyeztetést követően rendszeresen igénybe vették, azokban szexuális aktusok céljából, pénzért férfiakat fogadtak. A lakások címét, a lépcsőházak kapunyitó kódját és a lakáskulcsok tárolási helyét a vádlottak közölték a jelentkezőkkel, akik a szobákat legalább hétnapos tartózkodással, napi 12.000 forintért vehették igénybe.

A vádlottak ezen tevékenységből 2018 és 2022 májusa között legkevesebb 65 millió forint bevételre tettek szert, amiből a megszerzett pénzösszegek eredetének elleplezése céljából személygépkocsikat, ingatlanokat, és ékszereket vásároltak, valamint egy bankfiók széfjében is tároltak készpénzt.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben prostitúció elősegítésének bűntette, és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat, melyben vagyonelkobzás elrendelése mellett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Németh Eszter ügyész)