Kupa a kapuban

2023. 11 21. 12:20

Kitartó és kellően nyegle…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklós zugközgazdászt, aki tenyérbemászó derűjével, infantilis vigyorával élményszerűen szokott tudósítani a kordonbontó felekezet agyzsugorított akcióiról? (Különösen a sötétséget tudja jól visszaadni.)

Minap a Fidesz-kongresszus helyszínén egy, a miniszterelnök megszorításait kritizáló guruló óriásplakáttal, valamint az „Év Megszorítói díj győztese” feliratú kupával akciózott. Erőnek erejével át akarta adni „egy illetékesnek” a kupát, ám csak az épület kapujáig jutott, ahol is körberöhögték szegényt.

Azért ne írjuk le Miklóst! Kitartó és kellően nyegle – utóbbi alapvetés a Momentumban. Először akkor láttam, amikor pár éve arisztokratikus gőggel bevonult az akkori Echo TV stúdiójába. Nem is a fennhéj volt riasztó, inkább az a zsigeri nyomulás, ahogyan már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét; válaszadás helyett önálló estjébe kezdett, lehazugozta a csatornát, majd, ahogyan jött, a szellemi sérültek hanyag eleganciájával kivonult a stúdióból.

Más alkalommal a főváros fejlesztéséért felelős államtitkárt kóstolgatta. „A valódi kormányzás egészen más” – üzente Fürjes Balázsnak. Hogy milyen, arról csak annyit árult el, „azon dolgozunk, hogy ezt minél előbb megmutathassuk”. Hogy addig se unatkozzunk, pártja bemutatott néhány frenetikus Momentum-akciót. Ezek közül is kiemelkedett, amikor a hősünk vezette rohambrigád az éj leple alatt Rogán Antal Fidesz-politikus kertjébe akarta beönteni a korábban összelopkodott konzultációs íveket, ám tévedésből a szomszéd kertjébe ürítették a batyukat.

Most is a bicepszüket feszegetik, ezúttal Gyurcsányt kóstolgatják. Jó műsor ígérkezik.

Pilhál György
Magyar Nemzet