Hat éjszaka ingyen…

2023. 11 15. 11:06

Fizetés nélkül távozott az egerszegi panzióból a nő

A 30 éves oroszlányi nő 2023. május 16-án átutazóban járt Zalaegerszegen, ahol két főre, egy éjszakára foglalt szállást egy belvárosi panzióban. A foglalás napjának délutánján érkezett meg partnerével a szálláshelyre, majd a lefoglalt egy éjszaka eltöltését követően még további öt éjszaka szállást foglalt le, így 2023. május 22. napjáig – 6 éjszakát – tartózkodtak a szálláshelyen, ahonnan 2023. május 22-én reggel 6 óra körül a szállásdíj kifizetése nélkül, észrevétlenül távoztak. Miután a személyzet észlelte a vádlott és párjának távozását, telefonon két alkalommal is felhívták a vádlottat, aki ígéretet tett arra, visszamegy a panzióba és a tartozását kifizeti, azonban erre nem került sor, ezt követően pedig telefonon is elérhetetlenné vált.

A nő a fizetési szándéka tekintetében csapta be a szálláshely alkalmazottait és ezzel 157 600 forint kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg.

A nővel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Jánky Judit sajtószóvivő)