Lemondott a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. igazgatója

2023. 11 14. 16:12

Rendőrségi vizsgálat áll a háttérben

A rendőrségen november 10-én hallgatták meg az ügyvezető igazgatót egy állampolgári feljelentés alapján.

A Zalatáj információi szerint 2023. november 10-én, pénteken a rendőrség egy állampolgári feljelentés alapján vizsgálatot folytatott a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezető igazgatójánál.

Az eset után a cég vezetője azonnal tájékoztatta a történtekről az önkormányzatot, jelezte, hogy teljes mértékben együtt fog működni a hatóságokkal, tisztázni kívánja magát, azonban nem szeretné, hogy a vizsgálat rossz fényt vessen akár a köztiszteletben álló családjára, akár a cégre, ezért még aznap, 2023. november 13-ai, hétfői hatállyal lemondott a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetői igazgatói posztjáról.

Úgy tudjuk, hogy 2023. november 16-án, csütörtökön a közgyűlés már dönthet is arról, hogy az eddigi gazdasági vezető lássa el ideiglenesen az ügyvezetői feladatokat, egyben ki is írják a nyílt pályázatot a posztra.

Lehetséges, hogy a pályázat lefolytatása után a 2023. december 14-ei közgyűlésen döntenek az új igazgató személyéről, aki másnaptól akár munkába is állhat.

Az ártatlanság vélelme és a személyiségi jogok miatt nevet nem említünk.

Aki kíváncsi rá, a mai kommunikációs körülmények között perceken belül megtudhatja, hogy kiről is van szó. Az ügy részleteire a későbbiekben visszatérünk.

E.E.