Nem fejezték be a hévízi buszpályaudvar átalakítását

2023. 11 06. 15:42

Szerződést bont az önkormányzat

A hévízi testület döntött.
Fotó: Papp Gábor FB-oldala

Nem fejezte be a vállalkozó a hévízi régi buszpályaudvar több mint egymilliárd forintos, turisztikai célú átalakítását, az önkormányzat ezért szerződést bont és kötbért követel – közölte a város polgármestere hétfőn a közösségi oldalán.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) a város képviselő-testületének hétfői ülésén született döntést ismertetve arról írt, hogy a Kölcsey utca és a régi buszpályaudvar felújításának végső kivitelezési határideje és a kötbérterhes munkavégzés ideje is lejárt, a kivitelező pedig nem tudta befejezni a beruházást. A képviselők ezért polgármesteri javaslatra arról döntöttek, hogy szerződést bontanak a kivitelezővel és több mint 150 millió forintos meghiúsulási kötbér megfizetését követelik.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a beruházást be fogják fejezni, nem hagyható, hogy „a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket ilyen látvány fogadja közvetlenül a tó környezetében”. Előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal annak érdekében, hogy néhány hónapon belül befejeződjön a beruházás.

A hévízi önkormányzat korábbi közlései szerint 2021-ben költöztették új helyre az addig a tófürdő bejárata mellett évtizedeken át működő buszpályaudvart.

Az ezt követően indult, több mint egymilliárd forintos támogatást elnyert gyógyhelyfejlesztési beruházás részeként kezdődött el az 1957-ben indult utasfogadó épület és környezetének átalakítása. Egyebek mellett turisztikai információs központ, rendezvénytér, ivócsarnok és kerékpáros központ létrehozása szerepelt a tervekben. (MTI)