Számla Brüsszelnek…

2023. 10 31. 11:28

Ha már várják a migránsokat

Angela Merkel (jobbról) és Ursula von der Leyen, a két migránsbarát grácia…
Fotó: primapagina.tv.hu

A migránsáradat nem csitul, a szerb-magyar határ déli oldalán már-már elviselhetetlen a helyzet, de nálunk sem sokkal jobb.

Egymást ölik a migránsok, tucatjával kerülnek kórházba az embercsempészek karambolja után a hanyatló Nyugat felé tartó, kontinensfoglaló illegális bevándorlók.

Eddig – bizonyára humanitárius okok miatt is – nem igen kerültek szóba a halálesetekkel, a kórházi, s egyéb egészségügyi kezelésekkel kapcsolatos költségek, amik jelen esetben Szerbiát és Magyarországot érintik. (A határvédelemmel kapcsolatos, 2015 óta tartó horribilis kiadásokról magyar részről most ne is essen szó.)

Balesetet szenvedett, migránsokat szállító autó Magyarországon. A sofőr meghalt, több illegális bevándorló megsérült.
Fotó: MTI

Vajon mit szólna az Európai Unió irányítási feladatának ellátására teljesen alkalmatlan vezetése, élén Ursula von der Leyen és az egykori német kancellár, Angela Merkel, aki „meghívólevelet” küldött a migránsoknak 2015-ben, ha havonta kapnának egy számlát a költségek tételes felsorolásával:

  1. Az önök által behívott migránsok egymás közötti lövöldözése közben elhunytak temetése, földi maradványainak hazaszállítása: x euró.
  2. Az embercsempészek karamboljai által meghalt migránsok temetése, földi maradványainak hazaszállítása: y euró.
  3. Az 1-es és 2-es pontban leírt eseteknél megsérültek kórházi és egyéb egészségügyi kezelésének költségei: z euró.
  4. A börtönben lévő embercsempészek ellátásának költségei: w euró.

Megérne egy próbát a számlaküldés. Legalább látnánk, hogy mit lép erre ez a –tisztelet a kivételnek – kontraszelektált, korrupt, tehetségtelen, s főleg rosszindulatú emberekből (politikusoknak nem nevezném őket) álló gyülekezet.

Ekler Elemér