Reszkess Putyin

2023. 10 26. 08:30

Még egy tűt sem lehetne leejteni az idióták fejében, mert annyira tele van hülyeséggel.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Litvánia a legújabb uniós szankciócsomag részeként javasolja a fűtőtestek, gombostűk és varrótűk Oroszországba irányuló exportjának betiltását, sőt a szimpla szegekét is, írja az Eurobserver. Putyinnak annyi.

A rutinos, még a klasszikus uborkagörbület-rendeleten edződött olvasó nem lepődik meg a hír hallatán. A tervezett rendelet jól illeszkedik abba az évek óta tartó elmebeteg kabarésorozatba, amely nélkül elképzelhetetlenek a brüsszeli hétköznapok. Felgyorsult világunkban a degeneratív változások is felpörögtek. Tavaly például a holland Frans Timmermans azt javasolta az unió lakóinak, hogy mosás helyett ezentúl csak szellőztessék ki a ruhákat, az éppen elég.

A zöldátállásért felelős bizottsági alelnök szerint a lakosságnak ki kell vennie részét az Oroszország elleni fellépésekből. (Többen viszont azt javasolták, inkább Mr. Timmermans dohos fejét kellene kiszellőztetni.) Mindeközben az Euró­pai Bizottság rovaralapú proteineket és húspótlékokat ajánl fogyasztásra. A kreatív gyülekezet – a brüsszeli hangyások – szerint éppen itt az ideje változtatni elavult étkezési szokásainkon. A nemrég kidolgozott F2F-stratégia a környezetbarát, rovaralapú proteineket állítaná a táplálkozás középpontjába. Bogarasok előnyben.

Azon már nem is csodálkozik az ember, hogy Ylva Johansson, az Euró­pai Bizottság svéd belügyi biztosa – miközben Ursula von der Leyen elnök épp Az unió helyzete című beszédét tartotta – elmélyülten forgatta kötőtűit a plenáris ülésterem bársonyszékében. Valami csíkos sálféleség készülhetett, bár az is lehet, hogy fuszekli vagy kesztyű a kisunokának.

Karácsony közeleg – ha tartanak még olyat Brüsszelben…

Pilhál György
Magyar Nemzet