Kordon közé zárt momentumos kordonbontók

2023. 10 25. 10:27

„Vér” folyt a fővárosban október 23-án

A három forradalmár „államférfi” és az „államhölgy”…

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője közismert környezetvédő. Olyannyira, hogy egyenesen Zala vármegyébe szaladt felfedni az egykori zajdai laktanyában felhalmozott autógumik titkát. Mert ugye a háttérben egy magasrangú fideszes rokona áll.

Történt ez akkor, amikor az illetékes hatóság már megtette a szükséges lépéseket: bírságot szabott ki, feljelentést tett, intézkedett a fokozatos elszállításról, stb… Ám azóta is rágják a gumicsontot Tompos Márton, s a Momentumnak nevezett romboló rohamcsapat zalai plakátragasztói.

Október 23-án ismét sajátos módon jelezte a Momentum, hogy aktivistái a környezetvédelem élharcosai. Forradalmi hevülettel intéztek újbóli rohamot a Karmelita kolostor melletti építési kordonok ellen. Amatőr színjátékkal is kirukkoltak: piros festékkel öntötték le az elnyomást szimbolizáló kerítést. Bár az utóbbira jutott a legkevesebb, mert a festék java a kövezetet festette forradalmi pirosra.

Ez természetesen környezetbarát megoldás volt…
Fotók: Momentum FB-oldala

Azóta is várom Tompos képviselő úr megszólalását. Most nem a zajdai gumicsonttal kapcsolatban, hanem arról nyilatkozhatna, hogy mennyire környezetbarát akció festéket önteni közterületre.

S arról is jó lenne hallani, hogy ki fizeti a momentumos „államférfiak” által okozott környezetszennyezés eltakarításának költségeit. Van egy gyanúm, hogy nem ezek a saját kordonjuk közé zárt momentumos kordonbontók.

Ekler Elemér