A belvárosi képviselő

2023. 10 10. 09:59

Beszélgetés a zalaegerszegi dr. Káldi Dáviddal (2.)

Dr. Káldi Dávid: – Az egykori MMIK sorsa a Kisfaludy utcában egyelőre bizonytalan.

Az interjú első részében a zalaegerszegi belváros egyik önkormányzati képviselője, dr. Káldi Dávid elmondta, hogy az elmúlt évek nem a nyugodt, tervszerű építkezést segítették. A Covid-járvány, az orosz-ukrán háború hatásai, az energiaválság következményei átrajzolták az eredeti költségvetést. Azonban ez sem akadályozta meg a vármegyeszékhely, Zalaegerszeg fejlődését.

– A Kosztolányi utcai beruházással zártuk a beszélgetést, de már jelezte, hogy az Ady utca felújítása legalább ilyen fontos.

– Szívügyem az Ady utca sorsa. Egyrészt teljesen a belváros része, sokan közlekednek ott, ráadásul számos fontos intézmény található ott, illetve a környező utcákban. Onnét indultunk a tervezéskor, hogy nagyon rossz állapotban van, de az úgynevezett kármentő munkának nincs értelme. Az alapépítményekkel kell kezdeni. Ám az a költségszint, amit 2019-ben, 2020-ban terveztünk, már csak illúzió volt. Volt bennünk félelem, de sikerülni fog. Tudom, hogy az ott élőknek, s a közlekedőknek gondot okoz az építkezés, de hosszú távon megéri. Kellő tapasztalatokat adott az Arany János utca felújítása, ami ugyan elhúzódott, de a minőségi kivitelezés, a kellő talajtömörödés miatt megérte. Megújul a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti tér is, vagyis egy esztétikailag is nagyszerű projekt zárul majd.

Jelentős feladat az Ady utca felújítása.
Fotók: Zalatáj

– Mi az, amit nem sikerült megvalósítani?

– Az egykori MMIK sorsa a Kisfaludy utcában egyelőre bizonytalan. Állami beruházásról van szó, tehát nem mi vagyunk ebben az illetékesek. Egy parkoló kialakítása is szóba került, de minden attól függ, hogy mi lesz a volt MMIK helyére tervezett beruházással.

Ekler Elemér

 

Az interjú első része:

A belvárosi képviselő  (1.) 2023.10.05.