Megint Rutte…

2023. 10 09. 08:51

Egy bukott miniszterelnök kritizál

Futóbolonddal állunk szemben, nyugi…
Fotó: Facebook

Továbbra is rajtunk élezi a nyelvét Mark Rutte holland miniszterelnök, a liberalizmus régi bajnoka. Ezúttal az EU-vezetők granadai találkozóján tette ezt, ahol Lengyelország és Magyarország is felszólalt a migránskvóta bevezetése ellen. Rutte szerint a migránskérdés nem okoz olyan nagy vitát, mint ahogyan azt a két ország beállítja, annak folyamatos emlegetése inkább a magyar és a lengyel belpolitikai kérdésekre vezethető vissza.

„Lengyelországban hamarosan választások lesznek, Orbán Viktor pedig szeret felfordulást és zűrzavart okozni” – közölte a sajtkukac hollandus.

Aki egyébként korábban egy komoly családtámogatási botrányba keveredett, idén júliusban pedig lemondott, miután nem tudott megküzdeni a migrációval. Jelenleg csupán átmeneti kormányfő, korlátozott jogkörrel.

A haragvó Rutte (akinek pártalapítványa, mint emlékezetes, 2019-ben több millió forinttal támogatta a Momentum kampányát) egy ízben pénzbüntetéssel fenyegette meg Magyarországot, sőt egy hazánk nélküli új Európai Unió ötletét is fölvetette… „Ha Magyarország kormánya kitart a pedofiltörvény mellett, akkor nincs keresnivalója az unióban. Térdre kell kényszerítenünk őket!” – javasolta. (Ha valakinek térdepelnivalója van, az inkább a gyarmatainak kifosztásából, az ott élők rabszolgasorban tartásából degeszre hízott Hollandia.)

Geert Wilders, a legnagyobb holland ellenzéki párt vezetője nemrég azt írta a Twitteren:

„Elnézésüket kérem a hasznos idióta Rutte ­miatt. Legyenek tisztában vele, hogy nem minden holland nevében beszél. Ne törődjenek vele!”

Ez valami olyasmit jelent: futóbolonddal állunk szemben, nyugi.

Pilhál György
Magyar Nemzet