Lélegzetvétel szünet előtt

2023. 10 09. 08:40

ZTE-győzelem Mezőkövesden

A három pontot érő második gól.
Képernyőfotó: M4 Sport

A ZTE 2-1-re nyert Mezőkövesden szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A második győzelmét arató vendégcsapat maradt a 10., a hazai pedig a 11. helyen, de a zalai együttes négy ponttal ellépett a kövesdiektől.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, v: Pintér

gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 85.)

sárga lap: Cseke (80.), Brtan (90.), Kállai (96.).

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Zahary (Molnár G., a szünetben), Lukic, Pillár, Nahirnij (Filip, 64.) – Illés B. (Brtan, 26.), Cseke, Vajda (Cseri, 87.) – Da. Babunski (Ugrai, 64.) – Drazic

ZTE: Gyurján – Todoroszki (Huszti, 64.), Evangelu, Csóka, Medgyes (Szalay Sz., 77.) – Szendrei, Sankovic, Bedi – Spoljaric (Ubochioma, 55.), Mance, Croizet.

Fél perc alatt helyzetbe került a ZTE, majd továbbra is támadásban maradt. Szűk negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a vendégek a folytatásban is megtalálták a rést a hazai védelmen, körülbelül tízpercenként nagy helyzetet teremtettek, illetve hagytak ki, előbb Croizet tekert a 16-osról a jobb kapufa mellé, majd Bedi kombinatív játék végén, egy szép csel után közelről lőtt, de Piscitelli lábbal védett. Aztán nagyjából ugyanennyi idő telt el, amikor megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Mance cselezett befelé a 16-os bal sarkánál és jobbal a hosszúba tekert. A Mezőkövesd viszont nem tudott gólveszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt az első félidőben.

A második játékrész első felében is a zalaiak futballoztak lényegesen ötletesebben, aminek az lett az eredménye, hogy több nagy helyzetet alakítottak ki, egy alkalommal Ubochioma a felső lécet találta el. Teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd, de ehhez segítségre volt szüksége, jobb oldali beívelést követően a menteni igyekvő Evangelu a saját kapujába fejelt. A talált góltól lendületbe jött a hazai csapat, de egy gyors zalai támadásnál Mancét üresen „találta” a labda, a támadó pedig nem hibázott.

A jóval több helyzetet kialakító ZTE megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A címvédő és listavezető Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a DVSC-vel a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A fővárosi zöld-fehérek először osztozkodtak a pontokon a szezon során, öt győzelemből álló sorozatuk szakadt meg a bajnokságban, de úgy is a tabella élén maradtak, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak a második Paksnál.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

vasárnap:

Fehérvár FC-MTK Budapest 3-0

Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 2-2

szombaton:

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2

Újpest FC-Diósgyőri VTK 2-0

Kecskeméti TE-Paksi FC 1-1

pénteken:

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 1-0

A 10. forduló programja:

október 21., szombat:

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 12.30

ZTE FC-Paksi FC 14.45

Újpest FC-Kecskeméti TE 17.00

október 22., vasárnap:

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 13.15

Debreceni VSC-Fehérvár FC 15.30

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 17.45 (MTI)