Fürdés helyett verekedés, törés- zúzás Zalakaroson

2023. 10 06. 10:49

Az ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat.

2022. augusztus 1-jén kora délután a zalakarosi strandfürdő egyik vendéglátó helyének teraszán italoztak a 38 és 32 éves ozorai (Tolna megye) vádlottak, amikor megjelentek a helyszínen a feleségeik is, és az italozás abbahagyására kérték a vádlottakat. A vendéglátóhely tulajdonosa ekkor trágár szavakkal szidalmazni kezdte I. rendű vádlott feleségét, amiért I. rendű vádlott felelősségre vonta a tulajdonost, majd köztük szóváltás, és dulakodás is kialakult, amely során a tulajdonos könnyű sérülést is szenvedett.

II. rendű vádlott eközben az étterem tulajdonosának segítségére siető személlyel kezdett el dulakodni, valamint a kiszolgáló pulton elhelyezett italokat szándékosan a földre lökte, a tulajdonos bukósisakját pedig a poharak közé dobta. II. rendű vádlott 366.630 forint kárt okozott a vendéglátóhely tulajdonosának, melyet megtérített az eljárás során.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség I. rendű vádlottal szemben garázdaság vétsége, míg II. rendű vádlottal szemben garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Németh Eszter helyettes sajtószóvivő)