A bejelentésben első lett

2023. 10 06. 11:16

Beszélgetés ifj. Koltai Tiborral (3.)

Ifj. Koltai Tibor: – Független jelöltként indulok.
Fotó: ifj. Koltai Tibor FB-oldala

Ifj. Koltai Tibor érdekes egyénisége a zalaegerszegi helyi politikának. Volt az MSZP tagja, majd ennek a pártnak a kikiáltott árulója, Fidesz-bérenc, s még sorolhatnánk.

Aztán különutas lett, független. Így indul majd a 2024-es polgármester-választáson is Zalaegerszegen. Annak ellenére, hogy – bevallása szerint – tiszteli Balaicz Zoltán polgármestert és elismeri munkáját.

– A kórházhelyzetnél hagytuk abba a beszélgetést. A vármegyei kórház nem zalaegerszegi fenntartású, a város mégis sokat segít. Ez pozitív dolog. Az elmúlt közel öt évben rendkívül dinamikusan fejlődött a város. Nehéz lesz így ellenzéki jelöltként labdába rúgni.

– Elnézést, de én független jelöltként indulok. Az ellenzéki jelölt esélyei kapcsán egyébként helyes a megállapítás.

– Milyen a kapcsolata a zalaegerszegi ellenzéki politikusokkal?

– Szerintem nem kedvelnek. Egykori pártommal, az MSZP-vel sincs kapcsolatom. Nem változtattak a politikájukon, s a Demokratikus Koalíció lenyelte őket keresztben. Nem is gondoltam valaha arra, hogy a Jobbikot is beveszik ebbe a vállalhatatlan koalícióba, mégis megtörtént.

Keresztes Csaba és Dobrev Klára.
Fotó: ellenszel.hu

– A korábbi ellenzéki jelöltek közül Föőr Gábor eltávozott Amerikába. Nézzük a Demokratikus Koalíciót!

– Semmi sem változott. Keresztes Csaba az egerszegi helytartó. A régi MSZP-sek is azért panaszkodnak, hogy Keresztes Csaba „levénkomcsizza” őket. Amikor egy volt zalai MSZP-s funkcionárius erről panaszkodott Budapesten, Dobrev Klára állítólag azt mondta, hogy ez a stílus megengedett. Keresztes úr Zalában a DK központi hangja, a párt maximális támogatását élvezi.

– Hogy látja a Momentum helyzetét Zalában?

–Vármegyénkben nem mérvadó. Most azzal próbálnak feltünést kelteni, hogy rágják a gumicsontot Lentiben, csak kissé elkéstek. Teljesen fölösleges az akciójuk.

–S hogy látja a Mi Hazánk helyzetét. Kiss Ferenc – hasonlóan Önhöz – ugyancsak vállalkozó szellemű, szeret választásokon indulni. Lesik egymást?

–Jó kapcsolatban vagyok Ferivel. Lát egy rést, ahol be lehet törni a helyi politikába. Szerintem olyan 5-7 százalék a lehet majd a Mi Hazánknak. Egy vagy két képviselői helyet elcsíphetnek az egyéni körzetben vagy a kompenzációs listán.

Ekler Elemér
(Folytatjuk)

 

Az interjú előző részei:

A bejelentésben első lett    (1.) 2023.09.25.

A bejelentésben első lett    (2.) 2023.10.05.