Késsel támadt egykori zalai élettársára

2023. 10 03. 11:02

Zsarolás miatt került őrizetbe egy osztrák férfi

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája dönt.

Nagykanizsai Járási Ügyészség indítványozta a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt annak a 47 éves, osztrák állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki 2023. szeptember 30-án a délutáni órákban a Nagykanizsa környéki kistelepülésen, Kisrécsén lévő otthonukban fenyegetően konyhai kést tartott volt élettársa nyakához és arra kényszerítette, hogy egy papírlapra írja le az általa diktált szöveget, melynek tartalma szerint lemond minden tulajdonáról a gyanúsított javára, illetve lányának sincs igénye a továbbiakban. A sértett a fenyegetés hatására leírta a kért szöveget.

A férfi célja az általa szívességi lakáshasználóként lakott ház jogtalan megszerzésére irányult, melyet volt élettársa 500 000 euróért vásárolt.

A rendőrség bejelentés alapján érkezett a házhoz, ahol a férfit elfogták, a kést és a kézzel írott nyilatkozatot pedig lefoglalták.

Az élet vagy testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfi letartóztatására irányuló ügyészi indítványról – mely a szökés, elrejtőzés veszélyére és a nyomozás érdekeire is hivatkozik – a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája fog dönteni.

Az esetről a rendőrség az alábbi cikkben számolt be.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-rendorok-a-volt-elettarsat-kessel (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Jánky Judit sajtószóvivő)