A méhek miatt mérgesedett el a szomszédi viszony

2023. 09 29. 09:11

A méhek voltak a hibásak?
Fotó: vistacreate

Két Nagykapornak közeli kistelepülésen élő férfi között hosszabb ideje állandó vita volt amiatt, hogy egyikük a területén méheket tart, amely tartás a vádlott szerint nem felel meg az előírásoknak, valamint a méhek veszélyeztetik a vádlott és családja egészségét, életét, amely miatt saját udvarukon sem tudnak tartózkodni. A vádlott több hatósághoz, és az illetékes jegyzőhöz is fordult, azonban haragosát a méhek tartása miatt nem marasztalták el, emiatt egyre inkább elfajultak köztük a viták és veszekedések.

Amikor a vádlott 2022. május 17. napján este 19.00 óra körüli időben megjelent haragosa ingatlanánál és számon akarta kérni az éppen távozóban lévő férfit a méhek tartása miatt, a sértett nem kívánt veszekedésbe keveredni, ezért a területét elhagyta és az út mentén leállított személygépkocsijába beszállt, a kocsiajtót pedig becsukta. A vádlott a gépkocsi ajtaját ekkor ki akarta nyitni, azonban a sértettnek még sikerült a központi zárral lezárnia az ajtókat.

Ezt követően a vádlott még tovább hangoskodott, szidalmazta a férfit, majd két alkalommal, nagyobb erővel, ököllel beleütött a gépkocsi sofőr oldali ajtó üvegébe, amely nem sérült meg.  A vádlott ezután fizikailag is próbálta akadályozni, hogy a férfi el tudjon indulni, majd amikor a sértett másik irányba hajtott el, a vádlott kiabálva a gépkocsi után futott  egészen a buszmegállóig, ahol egy helyi lakos tartóztatta fel.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség fenti erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító férfi ellen garázdaság vétsége miatt emelt vádat. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Jánky Judit sajtószóvivő)