Utat mutat – zsákutcát

2023. 09 25. 08:58

Kedves Gábor! Már nem megy a néphülyítés.
Fotó Facebook

Magyarországon megnőtt az idegenellenesség, a kirekesztő magatartás és a harciasság, és ez hosszú távú károkat okoz ennek a kevésbé polgárosodott, gyenge identitású országnak – tájékoztatta a még hülyíthetőnek vélt olvasókat Horn Gábor SZDSZ-alapító a Hírklikk.hu hasábjain.

„A magyar kormány azt hiszi, hogy van egy másik út, miközben a világ nem erre megy – tette hozzá. – A fő tendencia egy globalizált, együttműködő, a problémáinkat közösen megoldó irány.”

Itt egy kis lírai rész következik az interjúban. Megtudjuk, a rendszerváltásnak az igazán szép része az volt, hogy kezdett kialakulni egy polgárosodott, magára büszke, önfenntartó társadalom, ahol a helyi közösségek erősek, ahol a fontos dolgok helyben történnek, az emberek pedig nyíltan vállalhatják a véleményüket, van értelmes párbeszéd, a különböző politikai erők egymás mellett megférve, normálisan működnek. De hol van az már… Én valahogy nem emlékszem ezekre a daliás időkre.

Arra a tenyérbe mászó, provokatív arroganciára viszont igen, amellyel az önmagát rendszerváltónak nevező harcos „antikommunista” szabad demokraták – Horn Gábor gyülekezete – modern, globalista szemléletű finom entellektüelt alakítva megjelentek a színen, majd hamarosan összeálltak a bukott állampártból verbuvált MSZP-vel.

A hozzászólók sem értik:

„Milyen gyenge identitásról beszél ez a torzonborz ember? Éppen az a bajuk, hogy nem tudják elvenni a magyarság identitását. Már nem megy a néphülyítés.”

(Az agilis Horn pénteken a HVG-olvasóit is sínre tette. Írásának címe nem igényel kommentárt: Nem hazaárulás külföldi kormányok segítségétől is remélni a rendszer bukását.)

Pilhál György
Magyar Nemzet