Rekord nagyságú iparűzési adót várnak Zalaegerszegen

2023. 09 15. 13:23

Balaicz Zoltán elmondta, hogy közel 60 milliárd forintra nőtt a vármegyeszékhely idei költségvetésének kerete.

A város gazdasági fejlődését jól tükrözi, hogy idén minden korábbit meghaladó nagyságú, várhatóan 7 milliárd forint lesz a helyi iparűzési adóból származó bevétel Zalaegerszegen – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

Balaicz Zoltán, a városi közgyűlés ülését követő tájékoztatón beszélt arról, hogy a képviselők a város első féléves gazdasági mutatóit is megtárgyalták.

Míg 2014-ben 3 milliárd, 2019-ben pedig 4,5 milliárd forint volt a helyi iparűzési adó, addig a jelenlegi adatok alapján várhatóan eléri idén a 7 milliárd forintot. A város fejlődését jól tükröző adat még nem is tartalmazhatja például a Rheinmetall nemrég átadott harcjárműgyárának, vagy a még most is zajló további nagyberuházásoknak a befizetéseit, hiszen azok csak a jövő évi költségvetésben jelentkeznek – tette hozzá a polgármester.

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy Zalaegerszeg idei költségvetésének harmadik negyedéves módosításával ismét nőtt a főösszeg. A különböző projektek támogatásai és az állami normatívák emelkedése révén 793,6 millióval 59,3 milliárd forintra nőtt a város idei költségvetésének kerete. (MTI)