Sokat segítenek a sikeres pályázatok

2023. 09 13. 09:16

Beszélgetés Gyerkó Gáborral, Egervár polgármesterével

A kerékpárút fontos beruházás volt.

Egerváron az elmúlt években a sikeres pályázatoknak köszönhetően a bel- és külterületen számos út- és járdafelújításra került sor.

– Ennek ellenére még bőven van tennivalónk – mondta lapunknak Gyerkó Gábor polgármester. – Korábban is voltak próbálkozások, de különböző okok miatt nem járt sok sikerrel a falu. Egyik ilyen terület a várkastély felé vezető kerékpárút volt, amit most 40 milliós költséggel sikerült megoldani a belterületi úton lévő járdával együtt. Ezzel egy nagyon balesetveszélyes útszakaszt – halálos végű tragédia is volt ott – tettünk biztonságosabbá.

Lapunkban már szó esett arról, hogy a dénesfai településrészen lévő temetőhöz vezető útszakaszt is sikerült korszerűsíteni. A lovarda felé vezető útnál is megkezdődött a felújítás, ennek keretében az ott lévő híd is szélesítésre kerül.

– Most, hogy javult útjaink minősége, a forgalomcsökkentésre is gondolni kell – folytatja Gyerkó Gábor.  – Az autósok gyakran elfeledkeznek a sebességhatárokról, s bizony rálépnek a gázpedálra. Szeretnénk elejét venni a baleseteknek.

A hegyi utakról sem feledkeznek el.

A hegyi utakról sem feledkeznek el Egerváron. A Hegyalja utca új vízvezetéket kapott, mert egyre többen laknak ott. A teljes utca burkolatát sikerült stabilizálni, s ugyanez mondható el a kápolna irányába vezető útszakaszról is.

– A faluvezetés további tennivalóinak listája meglehetősen hosszú – érinti a terveket Gyerkó Gábor. – A háborús helyzet miatt a pályázati források csökkentek, ezért a korábban tervezettnél hosszabb idő kell, hogy ezeket megvalósítsuk. Addig is önerőből, saját munkatársainkkal apróbb, de fontos beruházásokat szeretnénk megoldani. Ilyen például a vízelvezető árkok tisztítása, nemrég két utcában is elvégeztük ezt saját kis markológépünkkel. A hidak alatti rész megtisztítása viszont már az ingatlantulajdonosok feladata. Nyáron sok segítséget kaptunk a munkát vállaló diákoktól, akik tehermentesíteni tudták az önkormányzat dogozóit a vakáció idején.

E.E.