Egerszegi vadpörkölt kanizsai dödöllével?

2023. 09 06. 09:37

A bor már közös nevező

Egerszegi vadpörkölt…
Fotó: Seres Péter

E hét végén Zala két vármegyei jogú városában is fesztivált rendeznek. Zalaegerszegen a hagyományos vadpörkölt és borfesztivál, míg Nagykanizsán az ugyancsak szép múltra visszatekintő bor- és dödölle fesztivál várja a vendégeket.

Többen is jelezték, hogy sajnálják a két rendezvény egybeesését, hiszen korábban – amikor nem azonos időben került sor ezekre – szívesen választottak a kanizsaiak az egerszegi programok közül, vagy éppen fordítva.

Jeleztük a felvetést Balaicz Zoltánnak, Zalaegerszeg polgármesterének, aki elmondta, hogy nyitottak az együttműködésre, de a fesztivál időpontja állandó, igazodik a szarvasbőgéshez, a vadászati szezon kezdetéhez.

… s hozzá kanizsai dödölle?
Fotó: MTI/Varga György

Dr. Fodor Csaba, a nagykanizsai közgyűlésben egy fős többségben lévő baloldali ÉVE-frakció vezetője a Zalatájnak elmondta, hogy részükről is megvan a hajlandóság az együttműködésre. S nem csak ebben a témában, hanem más rendezvények esetében is szeretnének majd egyeztetni az egerszegi illetékesekkel.

Ha ez sikerül, akkor még az is lehetséges, hogy az egerszegi vadpörkölt körete a kanizsai dödölle lesz. A bor pedig eddig is szerepelt mindkét fesztivál menüjében…

Ekler Elemér