Dunát lehetne rekeszteni a baloldali monetáris vészharangozókkal

2023. 09 06. 08:37

Tucker Carlson, amerikai konzervatív véleményvezér interjúja a magyar miniszterelnökkel, amit eddig több mint 125 millióan tekintettek meg az X közösségi média felületén.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Érdemes lenne megszámolni, hány monetáris vészharangozót szólaltatnak meg napi/heti rendszerességgel az ellenzéki médiumok.

Hogy aztán ennek mi az értelme, nem tudni, merthogy ugyanazt kongatják: Orbán Viktor zsákutcába vitte az országot, szerencsére már a végét járja stb.

Minap a Kéri László, Petschnig Mária Zita vészmadárpáros szaladt föl a harangtoronyba; arról beszéltek a Klikk TV Mélyvíz műsorában, miért hisz még mindig hárommillió magyar Orbán Viktornak. – A Fidesz-elit akkor kapna észbe, ha a Fidesz-gyerekek a tádzsik és a kirgiz egyetemekre járnának, addig viszont megy ez a sültbolond hazudozás – magyarázta Kéri, hozzátéve: a kormányfő hencegése, hogy őt a fél világ szereti, kiirthatatlan. – Összecsődíti Európa összes bukott politikusát, miközben külpolitikailag három éve légüres térbe került.

Ezt persze már ismerjük: Orbán Viktor el van szigetelve, sehol sem jegyzik, blablabla.

Marhaságok terjesztésében Zita asszony is jól áll. Azt mondta, a 2010-es kormányprogramban azt olvashattuk, hogy a gyermekek jövőjébe való befektetés érték a nemzet számára, ezért a kabinet megújítja a családtámogatási rendszert és az oktatást. Szerinte azonban ebből semmi sem lett, sőt az ellenkezője történt. Persze az is lehet – ezt már én mondom –, hogy hősnőnk átaludta az elmúlt tizenhárom évet, vagy kizárólag Dobrev Kláráéktól tájékozódik.

Az odamondós zárszóról Kéri gondoskodott.

Azt mondta, Orbán Viktor fütyül az ország kétharmadára, csakis a sajátjaihoz szól, az sem érdekli, hogy négymillió ember kiröhögi.

– Ahogy Orbán feje üresedik, úgy üresedik az emberek zsebe – mondta a kétségbeejtő ember, akin viszont egy komplett ország röhög.

Pilhál György
Magyar Nemzet