Drágabolgárúr leleplez

2023. 09 05. 08:59

Nem könnyű Bolgár Györgyöknek lenni.
Fotó: YouTube

Miközben a teljes hazai és nemzetközi sajtó Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlson amerikai riporternek adott interjújáról és annak elképesztő nézettségéről ír, beszél, áradozik, Bolgár György hírlapíró (betelefonálós rádióműsorokban „Drágabolgárúr”), felemeli mutatóujját, és kis figyelmet kér. (Valamit mondani kell ilyenkor.)

„Ezzel szemben a tény az, hogy 120 millióan nem magát az interjút nézték meg, hanem Carlsonnak az interjúról küldött posztját – írja a Népszavában. – Néhány nappal korábban Trump volt elnök ugyancsak azzal dicsekedett, hogy a történelem legtöbb nézőt vonzó interjúját adta Carlsonnak, 262 milliós nézettséggel, de valójában csak 22 millióan kapcsolódtak a videóra. Sőt még ez utóbbit is úgy számolja a Twitter, hogy nézőnek számít mindenki, aki két másodpercnél hosszabb időre belenézett az interjúba. Lehet, hogy millióknak még három másodperc is sok.”

Néphülyítéssel állunk szemben, sugallja a fejszámoló Drágabolgárúr: Trump is, Orbán is hazudik. Természetesen a „megszüntetett” Klubrádió Hetes stúdió műsorának legutóbbi adásában is előáll felvilágosító teóriájával. Az egész csupán ügyesen tálalt jobboldali trükk, dehogy nézték olyan sokan a miniszterelnöki beszélgetést. Ugyan már! Mi is néztek volna egy szokványos, lapos tereferén, ahol Orbán csak nyomta a demagóg dumát, komálósa, a mikrofonállványt alakító Tucker Carlson meg szép szervilisen alákérdezett, illetőleg hallgatott, mint hal a szatyorban. Még hogy több mint 120 milliós nézettséget? Ész megáll…!

És mondja, mondja, mondja… Az ember már szinte sajnálja.

Nincs könnyű dolguk a Bolgár Györgyöknek.

Pilhál György
Magyar Nemzet