Schmidt Ádám: a sportolói világ el van ragadtatva

2023. 08 22. 11:14

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter átadja a bronzérmet Halász Bencének a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.
Fotó: MTI/Derencsényi István

Az elmúlt napok visszajelzései alapján a sportvezetők és a versenyzők is „el vannak ragadtatva” a budapesti atlétikai világbajnokságtól – mondta Schmidt Ádám a vb kormánybiztosa az MTI-nek.

A sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a sportolói világ szerint a Nemzeti Atlétikai Központ atmoszférája és a vendégek fogadtatása is lenyűgöző.

„Az első két napon nagyszerű hangulat várta a versenyzőket és remélem, így lesz ez a következő hat napon is” – nyilatkozott.

Hozzátette, 11 hónappal ezelőtt a nemzetközi szövetséggel (WA) azt a célt tűzték ki, hogy minél több néző legyen a versenyeken, és ezt sikerült teljesíteni, már a következő hétvégére is alig lehet jegyet kapni. Hangsúlyozta, a WA a vb előtt egy másik budapesti helyszínen tartotta kongresszusát és az újraválasztott Sebastian Coe elnök szerint mindenki kiválóan érezte magát, „igazoltuk ismét, hogy a magyar vendégszerető nemzet”.

„Ezekben a napokban mindenki testközelből megtapasztalhatja, milyen volumenű eseményről van szó. A vb már két és fél nap után olyan reklámértéket jelent hazánknak, ami felbecsülhetetlen” – fogalmazott.

Schmidt Ádám kiemelte, Magyarország születésnapját, augusztus 20-át sikerült az ország eddigi legnagyobb sporteseményével ünnepelni.

„A sport erejét mutatja, hogy a közélet, sőt a világ meghatározó szereplői eljöttek a vb-re. Világcsúcs és több magyar csúcs is született már a Nemzeti Atlétikai Központban. A versenyeken túl olyan különleges élményeket igyekszünk nyújtani, amelyek hatására reményeink szerint minél többen elkezdenek majd sportolni.” – nyilatkozott Schmidt Ádám.