Fegyőr, Karácsony, Baranyi… miért pózolnak ezek a stadionban?

2023. 08 22. 10:46

„Ha nem tudod megakadályozni, állj az élére.” Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely, az atlétikai VB két ellensége Sebastian Coe oldalán pózol. A gerinc hiányzik.
Fotó: Baranyi Krisztina Facebookja

A balosok egyik kedvenc hergelő toposza a stadionozás. Jó ideje nyomják már. És elég sokáig működött is. Legalábbis Budapesten. A szépen, lassan elhülyülő urbánus fiatalság körében nagyon ment. Olyannyira, hogy például egy kedves, határon túli, Délvidékről származó kislány, aki 2006-ban, 23 évesen még a Kossuth térre járt tüntetni, 10 évvel később már azon derpegett, hogy mialatt elér a munkahelyére, a Hungária körúton végigmenve három stadiont is látnia kell, micsoda szörnyűség…

És a muníciót ehhez a hisztériához a politikusaiktól (meg a globalista cselédsajtótól) kapják. Akik teli pofával szidtak minden egyes stadiont, amikor az megépült. És nyilván a legnagyobb, a Puskás kapta a legnagyobb rinyát. Nem bírták elviselni, hogy a lepukkant, omladozó Népstadion helyett egy korszerű, 21. századi sport- és szabadidőkomplexum épül Budapesten.

Mert ne feledjük, a helyszín (mint ahogy a többi stadion is) a focimeccseken kívül nagy koncertek befogadására is alkalmas. Azért tudnak Budapesten fellépni olyan zenekarok, mint például a Depeche Mode, mert az Arénába nem férne be a színpadjuk, de a Fradi-pályán már elfért. És a korábban fröcsögő stadionozók mind önelégülten posztoltak a koncertről a Facebook-on, hogy ők persze, hogy ott vannak. (Tényleg, vajon hová tűnt Zimon András, tán végleg Balira költözött, de már nem szidja onnan a rendszert?) OK, a koncertek, az más. De a focit akkor is utálni kell. Mert Orbán szereti. A magyar válogatott ellen szurkolni nem ciki (régi Index, ma Telex), sőt, kifejezetten ildomos (Farkasházy). És hiába össznépi kedvenc a foci, el kell tőle venni az emberek kedvét.

Legalábbis ez lehetett az indíttatás a folyamatos hergelés, lejáratás, kárörvendés mögött. Felhergelni a lakosságot a stadionok, a foci, a magyar válogatott ellen, hogy aztán majd amikor az utóbbi jól kikap megint, akkor a balosok diadalittasan verhessék a mellüket, hogy „mi megmondtuk”.

Csakhogy a magyar válogatott nem kapott ki, nem szerepelt le. Kétszer is kijutott az EB-re. 4-0-ra verte Angliát. A közönség pedig imádja őket. Telt házas meccsek vannak a Puskásban, mindig óriási a hangulat. (Ráadásul még a „Nélküled”-et is éneklik.) Az ellenzék felépített narratívája tehát összedőlt.

Telt házas meccsek a Puskás-stadionban. A közönség imádja a magyar válogatottat.
Fotó: MTI

És most szaladnak a pénzük után. Na jó, ez csak egy szófordulat, mert nem a saját pénzük után szaladnak, hanem amit külföldről kapnak. De mivel nem sikerült úgy keretezni a sztorit, ahogy szerették volna; rátolni a kormányra a focikudarcokat (merthogy inkább sikerek vannak), ezért most gyorsan át kellett szállni a szembejövő vonatra. Hirtelen Fekete-Győr, Karácsony, Kerpel-Fronius, stb. mind-mind a magyar fociválogatott nagy rajongói lettek. Némelyikük még piros-fehér-zöld csíkokat is fest az arcára meccs előtt. (Kb. olyan érzés lehet a bőrüknek, mint vámpírnak a szenteltvíz.) Új múlt lép érvénybe: ők most már mindig is a magyar csapatnak szurkoltak, és szerették a focit. És a szavazóik egy része bekajálja. Nem zavarja őket az ellentmondás. Sőt, tán észre sem veszik. Annyira elvakítja őket az orbanofóbia.

Mint ahogy sanszos, hogy most, az atlétikai VB-nél sem tűnik fel nekik, hogy idoljuk, a „magas és vékony” mamlasz éveken át fúrta, próbálta megakadályozni az atlétikai stadion felépítését, aztán pedig a VB megrendezését. És az ellenzék többi része ugyanúgy ágált ellene. És miután megakadályozni nem tudták, alig várták, hogy kudarcba, érdektelenségbe fulladjon. De megint nem jött be a számításuk: óriási mind a hazai, mind a nemzetközi érdeklődés. És rengetegen mennek ki a stadionba. Ismét óriási a hangulat, és az egész egy sikersztorinak néz ki (bár még csak párt napja tart, de egyértelműnek tűnik). És ismét ott állnak letolt gatyával (fú, még elképzelni is ijesztő, Baranyit különösen), megint nem jött be a számításuk.

Mit tehetnek tehát? „Ha nem tudod megakadályozni, állj az élére”. Mivel a magyar nép láthatóan letette a voksát az atlétika VB mellett, a fővárosi ellenzékiek kénytelenek ember-romániát játszani: azaz átállni. Most már ott pózolnak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe mellett, és lelkesen tapsolnak a megnyitón. Ahová Karácsony még azzal fenyegetőzött, hogy nem megy el. (Micsoda veszteség lett volna…) Szóval azért csinálják, mert gerinctelen szardarab mindegyik. Először meg akartak fúrni valamit, ami az országnak és a városnak jó. Egy stadiont, egy rendezvényt. És miután ez nem sikerült, zseléként, takonyként átcsúsznak a másik oldalra, és próbálnak némi dicsfényt ellopni a show-ból maguknak. És az a durva, hogy a választóik ezt is bekajálják, ez sem zavarja őket. Nem számít, hogy Karácsony ismét 180 fokban ellentmond önmagának. Nem számít, hogy nem a főváros érdekli, hogy nem várost vezet, hanem folyamatosan kormányt akar buktatni, és ezzel megfelelni a külföldi gazdáknak.

Nyilván vannak a szavazóik között, akik beragadtak a stadionozásba. Meg a hergelésbe, hogy minek ekkora sportesemény, milyen sokba kerül, stb. Ők annyira orbanofóbok, hogy hiába szereti most már mégis a baloldal a stadiont meg a VB-t, ők akkor is odaszavaznak. De ez a tomboló, nyáladzó, veszett keménymag már nem elég. Meg kell próbálni a normális embereket is megnyerni. Azokat, akik képesek örülni, kimenni egy ilyen sporteseményre, és ott jól érezni magukat. Na, ezért pózolnak most a balos fővárosi és kerületi vezetők a stadion(ok)ban. Hogy a fanatizált híveken kívül a normális emberekhez is szóljanak. Nem lenne rossz, ha jövőre a normális emberek mindet beáraznák… (Forrás: pestisracok.hu)