Sorost fényezi

2023. 08 17. 08:41

Könnyfakasztónak szánta, valóban sírni lehet Horn Gábor cikkén. Nem a meghatottságtól.
Fotó: Facebook

Köszönet Soros Györgynek címmel írt könnyfakasztónak szánt cikket a Hvg.hu-ra Horn Gábor. Az SZDSZ-alapító egy végtelenített körmondatban sorolja fel a szamaritánus jótevőt alakító spekuláns hervadhatatlan érdemeit. Csontig, ahogy kell… (Legutóbb Vásárhelyi Mária vadliberális dalnoktól olvastam hasonló hozsannát, szerinte Magyarország demokratikus átalakulását az elmúlt században senki sem támogatta oly bőke­zűen, mint a jóságos Gyuri bácsi, aki egyenesen a Biblia parancsának engedelmeskedik.) Horn egyébként mérgében írhatta a cikkét, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója bosszantotta fel, aki azt találta mondani a minap: „Messze vagyunk még attól, hogy az utolsó Soros-katona is elhagyja Magyarországot.”

Soros ájult magasztalása a kétkezi olvasót viszont bosszantja. „Ti, szélsőliberálisok tényleg sokat köszönhettek Gyuri bácsinak – írja egyikük –. Évtizedek óta finanszírozza nektek a playboy-életmódot a módszeres hazaárulásért cserébe. Ráadásul ti adtátok el a nemzet vagyonát, iparát, mezőgazdaságát nyugati cégeknek. 2010-re kifosztottátok az országot!”

Egy másik arra emlékeztet, Horn Gábor volt az, aki pártja országlásakor kijelentette, neki fontosabb, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, mint hogy mi lesz az országgal.

Én Csurka István Soros-portréjának hiszek: „A rendszerváltás előestéjén hazalátogató, jótékonykodó Soros már az összeomlás utáni világra gondolt, úgy spekulált, a nélkülöző magyarságot fillérekkel le lehet kenyerezni. Azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással.” Jól spekulált.

Pilhál György
Magyar Nemzet