Nagy Zoltán: mi leszünk az esélyesek Keszthelyen

2023. 08 15. 11:24

Rangos versenynek lesz a házigazdája a keszthelyi Helikon Teniszcentrum.

Nagy Zoltán kapitány szerint egyértelműen a házigazda magyar válogatott lesz az esélyes a Törökország elleni tenisz Davis Kupa-osztályozón, amelyre szeptember 15-én és 16-án kerül sor Keszthelyen.

„Egy kapitánynak el kell viselnie, hogy mi vagyunk az esélyesek” – jelentette ki a szövetség közösségi oldalán Nagy Zoltán. „Salakon fogadjuk a törököket, az ellenfél tudását és stílusát mérlegelve döntöttünk úgy, hogy ez lenne az ideális felület. Régebben jómagam is versenyeztem Keszthelyen, az egy nemzetközi sorozat fedett pályás állomása volt, most viszont egy új komplexumban játszunk majd, ideális körülmények között” – utalt arra, hogy a párharcnak a Helikon Teniszcentrum ad otthont.

Ami a keretet illeti, a válogatott az 56. helyen álló Fucsovics Márton és a 82. Marozsán Fábián személyében már két top 100-as játékossal áll ki. A török válogatott legjobbja a 219. helyen álló Cem Ilkel.

„Amit februárban a franciák elleni párharc után mondtam, azt most is fenntartom, ez nemcsak a jelen, hanem a jövő csapata is. Biztató a fiatalok előretörése, akik megmutatták, hogy képesek felnőni a feladatokhoz. A Davis Kupában minden játékosnak plusz töltetet ad, hogy bizonyos szituációkat nem egyénileg kell megoldani, hanem csapatként működünk” – fejtette ki a kapitány.

Keszthelyen szeptember 15-én 13 órától két egyéni mérkőzésre kerül sor, majd másnap 11 órakor egy páros meccsel kezdődik a program, amelyet – az állás függvényében – még két egyéni találkozó követhet.

Nagy Zoltán együttese az év elején Tatabányán 2-1-es vezetésről 3-2-re kikapott a francia válogatottól a DK-selejtezőben, így osztályozót kell vívnia. Ha nyer szeptemberben, akkor jövő februárban ismét selejtezhet a DK-döntőbe jutásért. (MTI)