Karigeri megvilágosodása

2023. 08 15. 11:03

A dackorszak vége?

Karácsony Gergely a sikervonatra próbál felcsimpaszkodni. Jobbján a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, Sebastian Coe.
Forrás: Facebook

Az ellenzék sportos dackorszaka a 2017-es vizes világbajnokság idején kezdődött, amikor az LMP akkori két társelnöke, Hadházy Ákos és Szél Bernadett közleményben jelentette be: nem vesznek részt az esemény megnyitóján, mert nem kívánják arcukat adni egy „sokszorosan túlárazott projekt pazarló nyitórendezvényéhez”. Mintha bárkit is érdekelt volna, elmennek-e vagy maradnak az ülepükön. (Néhány kommentelő túrajavaslatot tett a párosnak, a megnyitó helyett hová menjenek, oda viszont okvetlenül…) A gyermeteg műsor a Puskás-stadion 2019-es megnyitóján folytatódott. Karácsony Gergely nem ment el oda, mert mint mondta, nem az a meccsre járós típus. Később, amikor rájött, hogy a magyar válogatott meccseit telt ház előtt játsszák, nyomban Puskás-látogatóvá lett, lelkes meccsszelfikkel árasztotta el Facebook-oldalát.

A főpolgármester most, a közelgő atlétikai világbajnokság előtt is show-műsorral jelentkezett. Előbb a vb lemondásával fenyegetőzött, majd azzal állt elő, hogy a megnyitó napján tüntetést szervez az atlétikai stadion elé, amennyiben a kormány nem fizeti ki az Egészséges Budapest program forrásainak fennmaradó részét.

Pár napja viszont már arról posztolt: elfogadta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökének meghívását, részt vesz a ceremónián. (Nagy kő esett le a szívünkről. Ja, nem!)

Hogy honnan ez a váratlan megvilágosodás? A kormány által épített sportkomplexumok révén a főváros egyre több nemzetközi elismerésben részesül. Nemrég kiderült: Budapest a világ sportvárosainak rangsorában az előkelő tizedik helyre került. Nos erre a vonatra próbál most Karigeri felcsimpaszkodni.

Pilhál György
Magyar Nemzet