Jótékonysági vadfőző verseny Zalaegerszegen

2023. 08 15. 09:40

Augusztus 27-ig lehet jelentkezni

Szeptember 8-9-10-én, péntek-szombat-vasárnap újra megszervezik a nagy népszerűségnek örvendő Vadpörkölt és Bor Fesztivált, a Zalai Terítéket, melynek kiemelkedő programeleme a jótékonysági vadfőzés. A fesztiválra idén 12 testvérvárosi delegáció érkezik Zalaegerszegre szerte Európából.

– A háború okozta pénzügyi nehézségek, az európai energiaválság és a nemzetközi gazdasági problémák ellenére is sikerült kezelnünk a helyzetet Zalaegerszegen, így – más városokkal ellentétben – nyitva maradt és marad a színház és a bábszínház, valamint az uszoda, volt Egerszeg Fesztivál, volt kvártélyházi szabadtéri nyári színház, megnyílt az AquaCity, a városi strandfürdő és a gébárti tóstrand, volt jótékonysági családi nap az AquaCityben, lesz Vadpörkölt és Bor Fesztivál (szeptember 8-9-10.) és lesz Egerszegi Advent is, méghozzá újra jégpályával és egyéb újdonságokkal (december 1-től) – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

A fesztivál második napján, szeptember 9-én, szombaton, 9 órától kerül sor a vadgasztronómiai jótékonysági főzésre a belvárosban, a Városháza és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem melletti területen. Idén a gyűjtéssel a zalaegerszegi idősotthonokat fogják támogatni. Emellett minden nap lehet majd vadpörköltet kóstolni és vásárolni a „vadpörkölt pontokon” is. A fő téma az utánozhatatlan zalai erdő, Göcsej vidéke, a vad, a vadászat, a vadgasztronómia, az erdei gomba, az erdei gyümölcsök, a lekvár, a méz, a tökmagolaj és természetesen a zalai vendégszeretet, a zalaegerszegiek mosolya!

A vadételek, elsősorban a vadpörkölt megfogalmazásának szinte végtelen számú lehetősége áll a nevezők előtt.

Nevezés: Maximum 6 fős – 18. életévet betöltött tagokkal – csapatok jelentkezését várják. Jelentkezni a Jelentkezési lap és az 1. számú melléklet (Nyilatkozat) hiánytalan kitöltésével és határidőre történő visszajuttatásával lehet. A vadfőzésen való részvétel ingyenes, de aki a versenyben is részt szeretne venni, annak a zsűriztetés díját be kell fizetni.

A jelentkezési lap megtalálható a www.zalaegerszeg.hu portálon, a Kvártélyház és a Vadpörkölt és Borfesztivál honlapján (https://zalaiteritek.hu/), valamint az alábbi linken: https://drive.google.com/…/1uoGCAjAV5CEQEQi8xznljh0c1xS…

Nevezési határidő: 2023. augusztus 27. (vasárnap) éjfél.

A jelentkezési lapokat személyesen a Kvártélyház Dísz téri Jegypénztárában (nyitva tartás: hétfő-péntek: 09:00 – 12:30 és 13:30 – 17:00 óráig) vagy online az alábbi e-mail címre várják: zalaiteritek@gmail.com. A helyszín adottságait figyelembe véve maximum 70 csapat jelentkezését tudják elfogadni.

A résztvevő csapatoknak előzetesen kauciót kell fizetni, melyet a rendezvény után – amennyiben nem került sor károkozására – visszautalnak a csapat részére. Összege: 5.000 Ft/csapat.