Csesztregen lopott a litván férfi

2023. 08 15. 10:41

Közel 11 millió forint az ellopott alkatrészek értéke. Az ügyészség letartoztatást indítványoz.

Jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indítványozta a Lenti Járási Ügyészség annak a büntetlen eléletű, 38 éves, litván állampolgárságú férfinek a letartóztatását, aki ismeretlenül maradt társával egy csesztregi telephelyen álló munkagépekről tulajdonított el értékes alkatrészeket.

A letartóztatási indítvány szerint a magyarországi kötődéssel nem rendelkező litván állampolgárságú férfi és ismeretlen társa 2023. július 29-én éjszaka 00 óra 30 perc körül egy csesztregi mezőgazdasági vállalkozás telephelyére bementek, és az ott fellelt munkagépekről GPS antennákat és monitort szereltek le, majd tulajdonítottak el összesen több mint 11 millió forint értékben. Az eltulajdonított alkatrészeket a gyanúsított feltehetően értékesítette. Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy a litván férfi 2023 áprilisa és júliusa között egyéb mezőgazdasági vállalkozások telephelyeiről is tulajdonított el GPS antennákat.

A litván állampolgárságú férfi gyanúsított magyarországi kötődéssel nem rendelkezik, a 2023. augusztus 12-én történt rendőri intézkedés során pedig szökést kísérelt meg, ezért az ügyészség a férfi letartóztatását a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében, valamint a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghíúsításának – az ismeretlen elkövető társával, az alkatrészek megvásárlóival való esetleges összebeszélés – és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta. (Zala Vármegyei Főügyészség/dr. Németh Eszter)