Nem kérnek a lumpenproli bandából

2023. 08 08. 10:27

A csöves külsejű Jámbor személye összefonódik az antifás előemberbandával.
Forrás: MTI/Soós Lajos

Értetlenkedik a Szikra Mozgalom aktivistája, amiért a Bodajki Falutábor a minap visszamondta a gyülekezet többnapos rendezvényét. Vajon mit értetlenkedik az aktivista hülyegyerek? Nem tudja, hogy Bodajk évszázadok óta búcsújáró hely, a katolikus hit ikonikus helyszíne? Mit keresne itt a bolsevikszédelgő, Lenin egykori lapjának a nevét viselő Szikra Mozgalom? Egyáltalán mit akar nálunk ez a rosszarcú banda?

Hogy kik a szikrások? Egy olyan bajkeverő szélsőbal felekezet, amelynek repertoárja az ötvenes évek szemináriumi színvonalát súrolja. Alulról. Lumpenproli üzenetük lényege: mindenki fizessen, aki gazdag!

Nemrég egy fővárosi kaszinót látogattak meg; igaz, csak a létesítmény bejára­táig mentek, oda is csak azért, hogy világgá ordíthassák javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” Nem volt túl sikeres a vizit, ugyanis a háborgó ifjakat, Jámbor András honatyával az élen, eltángálták a biztonsági emberek. (Érdekes lesz, amikor majd a szemkilövőhegyi villa előtt skandál a csapat: „Vesszenek a gazdagok!”)

A csöves külsejű párbeszédes Jámbor személye egyébként összefonódik azzal a februárban Budapesten randalírozó antifás előemberbandával, amely nyolc ártatlan járókelőt támadott meg és vert agyba-főbe. Ennek kapcsán fogták el azt a D. Krisztinát, akinek lakásán csaknem háromszáz olyan felvételre bukkantak, amelyeken tizenkét év alatti – köztük két-három éves – gyermekek szexuális sanyargatása és megerőszakolása látható. Ökölben a kezem…

Elképzelem azokat a kedves szülőket, akik ebbe a zárlatos Szikra-táborba tervezték küldeni a gyermeküket.

Pilhál György
Magyar Nemzet