Megújul a Zrínyi-gimnázium Egerszegen

2023. 08 08. 13:27

Balaicz Zoltán, Vigh László országgyűlési képviselő, ifj. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Kajári Attila tankerületi igazgató és Schneider János, a gimnázium igazgatója vett részt a sajtótájékoztatón.

Bár már 10 éve, 2013. január 1-je óta az iskolák nem az önkormányzat, hanem az állam fenntartásában működnek, mégis fontos Zalaegerszegnek, hogy milyen állapotban vannak azok az intézmények, ahol a jövő generációját tanítják és nevelik.

– 2014-ben 10 éves programot hirdetettem meg, melynek az volt a célja, hogy 2024-ig a lehető legtöbb nevelési-oktatási intézmény újuljon meg a városban. Ez a program nagyon jól halad és most újabb állomáshoz érkeztünk – mondta a Zrínyi-gimnáziumnál tartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester.

677 millió forint a felújítás költsége.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

– 677 millió forintos ráfordítással 2024. júniusára megújul a Zrínyi Miklós Gimnázium is, a munkálatok már zajlanak. Nemrég átadtuk az Eötvös iskola megújult épületét (480 millió Ft), felújítottuk a Liszt iskola tornatermét (66 millió Ft), megvalósult a Széchenyi István Technikum felújítása (686 millió Ft), őszre pedig elkészül az Apáczai tornacsarnokának felújítása (250 millió Ft) és a Deák Ferenc Technikum felújítása (372 millió Ft) is.