Klára asszony árnyékos szövegei

2023. 08 08. 09:29

„Tiszta Láriferi! Hazudik reggel, éjjel meg este.”
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Az európai jólétnek Magyarországon egyetlen nagy akadálya van: Orbán rendszere” – tájékoztatta híveit a közösségi oldalán Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, Brüsszelbe delegált szamaritánus nővér a minap. „Ami biztos, hogy ez a rendszer is meg fog bukni. Mi pedig készülünk erre, és ígérem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a nemzetvesztő politika minél hamarabb megbukjon.”

Lenyűgöző Klára asszony aktivitása.

Vehemenciáját nemrég így indokolta: „Az, amit én tudok, amit én képviselek, amit én nyújtani tudok, arra ennek az országnak szüksége van”. (Hogy ezt milyen felmérések támasztják alá, az nem derül ki. Talán Pulai András Publicus cége mérte…) Nemrég Széchenyi Istvánt idézte Klárika: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – mondta a legnagyobb magyar, és én mélyen egyetértek vele.” Klárika pár hete azt állította, hogy a magyar átlagfizetés a második legalacsonyabb Európában.

Ezzel szemben – az Eurostat szerint – a magyar bruttó átlagkereset vásárlóértéke nagyobb, mint nyolc másik tagállamé.

Ráadásul tavaly a keresetek növekedésdinamikája nálunk volt a legnagyobb. Vagyis nem leszakadnak a magyar jövedelmek a többi tagállaméitól – épp ellenkezőleg. Máskor arról értekezett, hogy Kína összeszerelő üzeme lettünk, mert „Orbán mindennek elvette az értékét”.

Azt nem részletezte, milyen értéket vett el Orbán Viktor, hiszen a 2010-es kormányváltáskor már nem volt itt semmiféle érték, minden létezőt eltapsolt Klárika férjura.

Még a kommentelők legvisszafogottabbja is ezt írja az árnyékasszonyról: „Tiszta Láriferi! Hazudik reggel, éjjel meg este.”

Pilhál György
Magyar Nemzet