Leszólta, majd kért belőle

2023. 08 02. 08:18

Krisztina asszony egyébként jövőre újra megméreti magát…
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Abban még nem lenne semmi rendkívüli, hogy a ferencvárosi önkormányzat a minap ötven ingyenjegyet kért és kapott a hamarosan kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra. (Már csak azért sem, mert a vb-helyszín egyik része a kerületben található.) Attól meglepő (vagy inkább gusztustalan) a jegyigénylés, mert Baranyi Krisztina polgármester korábban többször is politikai aduként próbálta felhasználni a világversenyt. Volt, hogy a vb lemondásával fenyegetőzött. Most meg ingyenjegyet kért az agyba-főbe mószerolt államtól.

A helyi Fidesz arra kéri Baranyit, jól fizetett káderei helyett adja inkább az ingyenjegyeket a helyi rászoruló családoknak. (No, arra várhatnak…) A magyar ellenzéknél más az elmélet és más a gyakorlat. A kormány családtámogatási intézkedéseit örökké támadó Tóth Bertalan volt MSZP-elnök például szemrebbenés nélkül vett fel tízmilliós támogatást az „orbáni diktatúrától”, hogy újabb családi házzal bővíthesse birodalmát. Vagy ott van a nép egyszerű gyermeke, a Jobbik exelnöke, Jakab Péter, aki a csokot vette igénybe. Ezek ilyenek.

Nemrég a kerület nagy múltú sportköre, az FTC azt kérte polgármester asszonytól, utalja vissza a klubnak befizetett adójukat (utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítanák), ám a kevély kerületvezető kikacagta őket. Krisztina asszony egyébként jövőre újra megméreti magát. Csak szólok…

Pilhál György
Magyar Nemzet