Nem tudta feldolgozni a szakítást a nagykanizsai nő

2023. 07 26. 10:20

Késsel, ollóval, körömreszelővel támadt a férfire

Felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz az ügyészség.

Egy 24 éves nagykanizsai nő – mivel egy helybeli férfivel hosszabb ideje fennálló kapcsolatának megromlását nem tudta feldolgozni – 2022. július 8-án autózott a városban, és amikor észrevette volt barátja parkoló kocsiját odament, majd „bosszúból” a nála lévő zsebkéssel az autó hátsó kerekeit kiszúrta, amellyel 198.180 forint kárt okozott. A nő az esti órákban visszatért a helyszínre, látta a férfit az autója mellett, ezért odahajtott és szóváltásba keveredett vele, miközben magához vette az autójában lévő zsebkést, a „Most megöllek!„ felkiáltással a sértettre támadt, aki a kezét elkapta, abból a kést kicsavarta, őt a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

Pár hét múlva a nő ismét felkereste a férfit, mert sérelmei miatt beszélni szeretett volna vele. Egy nagykanizsai lakóház előtt találkozott vele, majd ismételten veszekedni kezdett, melynek során a nála lévő körömvágó ollóval a férfire támadt, azzal két helyen megbökte a sértett bal kezének alkarját. A sértettnek sikerült a vádlott kezéből a körömvágó ollót elvenni, s mikor hátat fordított a vádlottnak akkor a nő az ugyancsak nála lévő körömreszelővel beleszúrt a sértett bal combjába, mely magatartásával a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott annak ellenére, hogy szándéka súlyos sérülés okozására irányult. A bántalmazást követően a vádlott a helyszínről eltávozott.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség rongálás vétsége, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a nővel szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. (Zala Vármegyei Főügyészség)