Kordonbontás után hivatallezárás

2023. 07 26. 08:07

Pártportré a Momentumról

Ezek a jóemberek akarnak kormányváltást.
Fotó: Facebook

Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője hétfőn öt másik anyaszomorító társaságában letelepedett a polgármesteri hivatal bejáratánál. A cipófejű ifjú a Facebook-oldalán közölte: „Az ajtó előtt ülve várjuk Papp Lászlót (a polgármestert) egy nyilatkozattal, melynek aláírásával vállalja, hogy népszavazást ír ki a városunkba tervezett méreggyárakról.” Videófelvételeken látni, amint a hetyke legény nem engedi belépni az épületbe az ott dolgozókat. Érdeklődésükre a cipófejű széles vigyorral, megfellebbezhetetlenül közli: „Míg a követelésünket nem teljesítik, az ajtó zárva marad.” Cimborái sokat sejtetően bólogatnak.

Momentum-akció.

Nem akarok én itt kívülről tanácsokat osztogatni a párt arculatformáló menedzsereinek, de ha valóban ilyen figurákkal szeretnének kormányt váltani, a legjobban teszik, ha mielőbb visszaadják a megbízólevelüket. Ebből a melóból nem lehet jól kijönni… Egy szimpla kecskéből nagyobb eséllyel lehet iparművészt, halbiológust vagy mohácsi busót faragni, mint momentumos fiatalból visszafogott, halk szavú, tisztelettudó, felkészült politikust. Vagy csupán egy jó modorú embert…

El tudja valaki képzelni, hogy a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferenc pártelnök vagy a glaszékesztyűben kordont bontó Hajnal Miklós, netán a magyarok helyett románoknak kampányoló Fekete-Győr András valaha ételt oszt rászorulóknak? Netán átsegít egy világtalan embert a zebrán? Vagy csak galambokat etet a Rózsák terén?

Ugye, hogy képtelenség?

Pilhál György
Magyar Nemzet