Végre megkezdődhet a parkolók építése Nagykanizsán

2023. 07 25. 09:58

Az ÉVE blokkolta a beruházást a polgármester szerint

Bizzer András évek óta szorgalmazta a beruházást.

Megkezdődhetnek Nagykanizsán a munkálatai annak a 45 új parkolónak a Munkás utca 10. és a Kazanlak krt. 1. között, melyek parkolási szempontból az egyik legterheltebb környék gondjait enyhítik majd. Ezzel párhuzamosan több új járdakapcsolat is kialakításra kerül a Kanizsa Aréna irányába, a sportcsarnok könnyebb gyalogos megközelíthetőségét biztosítandó. A közel nettó 80 millió forintos beruházás 4 hónap múlva fejeződik be, az ott élő fák és a zöldterület nagyrészének megóvásával.

– A forrást az az 588 millió forintos kormányzati fejlesztési támogatás biztosítja, melynek felhasználását évekig, a hasznosítás lehetőségének utolsó pillanatáig blokkolta a baloldali többség. Az ÉVE-frakciónak ugyanis a hatalom birtoklásán túl nem érdeke Nagykanizsa fejlődése, az itt élő emberek gondjainak megoldása. Hiszen kevesen gondolják és tudják azt, hogy az egy fős közgyűlési többségükkel valójában kizárólag ők irányítják az egész várost, ők döntenek mindenről, blokkolnak lehetőségeket, megbújva a csoportfelelősség árnyékában – mondta Balogh László polgármester.

– A beruházás már korábban is elkészülhetett volna, ha a közgyűlési többséget birtokló baloldali ÉVE-frakció nem akadályozza e kormányzati támogatás mihamarabbi felhasználását – véli a városvezető. – De húzták az időt, így most az utolsó pillanatban kell befejezni számos fontos városi fejlesztést, amelyek forrását ez a kormányzati támogatás biztosítja, ám csak az idei év végéig. Közben az infláció is erodálta az összeget, így az ÉVE-frakció miatt kevesebb beruházás valósítható meg, mint az korábban lehetséges lett volna.

– Biztos vagyok, hogy a közpénzből jól tartott Kanizsa Médiaház propagandacsatornáin sűrűn látunk majd baloldali ÉVE képviselőt büszkélkedni. Holott ezt a fejlesztést Bizzer András alpolgármester, e városrész korábbi képviselője szorgalmazta évek óta, a megvalósítást városi költségvetésből finanszírozva, de ezt éppen az ÉVE-frakció szavazta le még a mostani önkormányzati ciklus elején. Hiszen kellett a pénz a baráti cégeknek és érdekeknek. Így került sor alternatívaként az 588 milliós kormányzati forrás kilobbizására, annak felhasználását viszont ugyancsak a baloldali többségű ÉVE-frakció blokkolta hosszú ideig. Mert alapvetően ez a lényegük: a blokkolás és a rombolás, majd minden felelősség másokra áthárítása – szögezte le közösségi oldalán Balogh László.