Bosszú a lenti kocsmában

2023. 07 25. 09:41

A harag rossz tanácsadó, még a kocsmában is. Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A 47 éves, Lenti környékén élő férfi 2023. március 18. napján 17.13 órakor – annak érdekében, hogy korábbi sérelme miatt elégtételt vegyen – bement a helyi italboltba és több személy jelenlétében az ott tartózkodó ittas állapotban lévő haragosához lépett, sérelmét röviden szóvá tette és a sértettet provokálta, amelynek során őt hirtelen fejével fejen ütötte, lefejelte, majd ököllel állon, majd mellkason ütötte.

A megtámadott férfi az ütések következtében összegörnyedt, kezeit védekezésül a feje elé tette, mire támadója két kézzel megragadta a fejét és azt egymás után két alkalommal, nagy erővel megemelt jobb térdére húzta. A sértett ekkor védekezésül összegörnyedve a földre guggolt, mire a vádlott a földön lévő sértettet két alkalommal megrúgta, amitől a földön elfeküdt, ekkor a vádlott terpeszben fölé állt, és a sértettet a földről félig felhúzta, végül őt a földre visszalökte, miközben folyamatosan szidalmazta és a sérelmeit hangoztatta.

A Lenti Járási Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a büntetlen előéletű férfivel szemben, melyben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. (Forrás: Zala Vármegyei Főügyészség)