Nem fér a bőrébe…

2023. 07 20. 08:16

Kit képvisel ez a kerge asszony?

„Aki titeket hülyének néz, nem téved.”
Fotó: Illyés Tibor

A Momentumnál ezúttal Cseh Katalin intézett kirohanást a kormány ellen. (Gondolom, ő volt az inspekciós.) Azt írja, a Fidesz elköltötte az államkassza utolsó forintjait a kampányban, hogy az osztogatással növelje az esélyeit. „Orbán még két hete is azt mondta, hogy nem lesz megszorítás. Ez gigantikus hazugság […]” Azon is háborog, hogy „megszüntették a katát” – ami persze épületes marhaság, nem szűnt meg a kata, utánanézhetett volna a pattogó asszonyka. „A Fidesz addig tudott úgy-ahogy kormányozni, amíg az európai gazdaság növekedése magával húzta a magyart, és ömlött Brüsszelből az ingyenpénz. […] Kapkodás van, megszorítás, és közben persze azért kicsit lopnak is” – írja a Brüsszelben ármánykodó asszonyka (aki viszont 4,5 milliárd forintnyi EU-támogatást „haza tudott hozni”). „Hülyének néznek minket” – zárja bejegyzését. („Aki titeket hülyének néz, nem téved” – helyesel egy kommentelő.)

Nehéz követni a feldúlt delnőt. Nemrég azon háborgott, hogy az Orbán-kormány (a negyedszerre is kétharmados Orbán-kormány) Ukrajna-politikája nem a magyar nép álláspontját tükrözi.

Hogy ezt milyen felmérés előzte meg, nem derült ki a kanadai születésű delnő bejegyzéséből, akinek pártja egyébként a magyar kisebbség ellen kampányolt a román és a szlovák választásokon. Nem is csoda, hogy Cseh Katalint még a saját oldalán is le szokták hazaárulózni. Pél­dául amikor ultimátumot küldött az Európai Bizottságnak: ha nem alkalmazzák a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, pert indít ellenük.

Kit képvisel ez a kerge asszony? (Költői a kérdés.)

Pilhál György
Magyar Nemzet