Szép új sportvilág!

2023. 07 17. 11:08

Haladnak a teljes elbutulás felé…
Fotó: badog.blogstar.hu

Ötven-hatvan évvel ezelőtt még elment, amikor az 5-6 éves kisfiúk seprűnyélre szerelt lófejen lovagoltak. Oldalukon fakard, fejükön újságból hajtogatott csákó.

Napjainkban felnőtt idióták csinálják ugyanezt, sőt már bajnokságot is rendeznek. Nem tévedek, ha azt mondom, hogy hamarosan elterjedt lesz ez az őrület az egész fejlett, feslett Nyugaton.

S itt van a modern sportélet újabb vívmánya. A hírügynökségek ma repítették világgá, hogy „a spanyol Fernando Diaz Del Rio Soto nyerte a férfi szinkronúszók egyéni technikai versenyét a fukuokai vizes világbajnokságon. A húszéves sportoló ezzel történelmet írt, ugyanis ebben a sportágban első alkalommal avattak egyéni férfi világbajnokot.” (Egy valamit nem értek: hogyan lehet szinkronúszásban egyéni versenyszám? – E.E.)

Aki „történelmet írt”. Kétes dicsőség…
Fotó: marca.com

Igen, ez már egy újabb testhezálló szerep a felvilágosult világ igazi férfieszményeinek. Közel az idő, amikor borotvált bőrű férfiak is dobálhatják majd a buzogányt, karikába bújhatnak és lobogtathatják a szivárványos szalagot a ritmikus sportgimnasztika versenyeken…

Már alig várjuk!

Ekler Elemér

Hamarosan a férfiak kezében is ott lesz a szivárványos szalag?
Fotó: sportfaktor.hu