Szabadstrandokat!

2023. 07 17. 09:40

Ha a demagógia fájna, Molnár Zsolt harsányan ordítana.
Forrás: MTI/Soós Lajos

A kánikula demagógiával fűszerezve még elviselhetetlenebb. (Csak edzett szervezetűeknek ajánlom az MSZP pártigazgatójának a Balaton melletti települések vezetőihez címzett minapi levelét.) Azt kéri Molnár Zsolt a tóparti polgármesterektől, tegyék díjmentessé a fizetős strandokat: „Rengeteg más lehetőség van a szükséges bevételek beszedésére, nem a magyar családok megsarcolása a legjobb megoldás erre.” Balatonfüreden pél­dául kizárólag fizetős strandok vannak – magyarázza Molnár –, annak dacára, hogy ez az egyik legjobban finanszírozott önkormányzat a Balaton-parton. (Ebből kiindulva Budapesten lehetne ingyenes a parkolás – Karancslapujtőn is ingyenes, pedig ott sokkal kisebb a bevétel…)

Miközben jelenleg negyvennyolc szabadstrand várja tavasztól őszig a balatoni nyaralókat, a szociálisan érzékeny MSZP azt szeretné, hogy a jelenleg fizetős helyeken se kérjenek belépőjegyet. (Hogy aztán az ingyenessé tett strandokon ki felügyelne a rendre, ki gondoskodna a WC-k tisztaságáról, a biztonságról, az orvosi és vízi ügyeletről, a szemétgyűjtésről, -elszállításról, ki nyírná emberléptékűre a „méhlegelős” gyepet stb., az nem derül ki a javaslatból.)

Ha a demagógia fájna, Molnár Zsolt harsányan ordítana.

Az a helyzet, hogy a Balaton-környék immáron nem a Kádár-kor lerobbant látlelete – a magyar turizmus motorja lett. A szemünk előtt épül-szépül a part, egymásba érnek a szállodák, éttermek, szórakozóhelyek, rekordméretű a vendégsereg. Ráadásul ez Európa egyik legbiztonságosabb üdülőkörzete.

A hajánál fogva előrángatott szabadstrand-visítozás mögött szimpla proli irigység lapul.

Pilhál György
Magyar Nemzet