Hogyan váltsunk nemet?

2023. 07 14. 09:44

Egy nagy vihart kavart törvényszéki ítélet margójára

Justitia mérlegel. Nem neki kell becsukni a jogi kiskaput…

A jogszolgáltatás és az igazság nem jár mindig kéz a kézben. Elég egy hanyagul nyitva felejtett jogi kiskapu, azon kisétálva kettéválhatnak útjaik. Úgy, mint ez az egyik hazai törvényszék nemváltoztatást támogató ítélete esetében is előfordult.

Sok minden történt az elmúlt években. Olyan dolgok, amikre évtizedekkel korábban gondolni sem mertünk. Sajnos megváltozott a világ, s úgy tűnik a többség kerül háttérbe az agresszív kisebbséggel szemben.

Csak leírva tűnhet egyelőre képtelenségnek, de az emberi evolúció jelenlegi állása szerint nem abszurd az alábbi elképzelt történet:

Egy szép napon megszületik Mimóza. Cseperedik a kislány, szemrevaló bakfis lesz belőle. Aztán valami váratlan történik; egyre inkább úgy érzi, hogy ereiben férfivér csörgedezik. A szép, új világnak köszönhetően nincs akadálya annak, hogy a férfitársadalom tagjának vallhassa magát.

Mátyás lesz az új keresztneve, amihez új vezetéknevet is kellene választani. A Rákosi jut hirtelen eszébe, de párosítás után elveti. Rossz csengése van…

Corvin!  – ugrik be hirtelen. Király is volt, igazságos is, szerette a nép. Igen, ezzel a névvel öröm lesz az élet Magyarországon.

Különösen úgy, hogy az országban serénykedő külföldi jogvédő civil szervezetek a hona alá nyúlnak. Segítségükkel bekerül a nemváltók esti egyetemére, ahol a középkori Magyarország előadáson szembesül névrokonával, a királlyal. Visegrádi palota, Fekete sereg, Corvinák, Beatrix királyné… Istenem!

Ettől a naptól kezdve nincs nyugta. Szerencsére ott vannak az önzetlen segítők, a haladó civil szervezetek. Ellátják jogi tanácsokkal.

A történet Justitia szentélyében folytatódik. A bölcsek belátják, hogy az írások szerint Mátyásnak igaza van. Jár neki a Visegrádi vár, a Fekete sereg, a Corvinákkal teli könyvtár. Csak a Duna jegén történő királyválasztással akadt egy kis gond. Nehezen találtak olyan kivitelezőt, aki a forró nyárban műjégpályát csinált volna a folyóból.

Ám a legnagyobb problémát a királyné kiválasztása okozta. Mátyás ugyanis makacsul ragaszkodott olyan társhoz, aki mielőtt Beatrix lett, Balambér volt…

Ekler Elemér

 

A témával összefüggő korábbi cikkünk:

A Veszprémi Törvényszék elnökének közleménye (2023.07.13.)

Dolgoznak az érzékenyített bírók (2023.07.12.)