Elektromos rollerek bérlése Nagykanizsán is

2023. 07 14. 08:45

Rendkívül fontos a közlekedési szabályok pontos betartása.
Fotó: Facebook/Bird Magyarország

A Bird Magyarország szolgáltatásának köszönhetően szombattól Nagykanizsán is elérhető lesz az elektromos rollerek bérlése. A cég képviselőjével Balogh László polgármester is egyeztetéseket folytatott az elmúlt hónapokban az e-roller szolgáltatás kanizsai bevezetésének lehetőségeiről. Ennek köszönhetően polgármesteri előterjesztés is készült a témában, amelyet a június végi közgyűlés tárgyalt meg és fogadott el változtatás nélkül.

A rollerek bérlésének lehetősége első körben egy 3 hónapos próbaidőszakkal indul, melynek végén az önkormányzat és a szolgáltató cég képviselői is levonják a tapasztalatokat. Ezen tapasztalatok birtokában, akár módosítások is várhatóak a most induló rendszerben.

Szombattól a városban összesen 41 ponton lesz lehetőség az elektromos rollerek bérlésére, amely kapcsán fontos kiemelni, hogy a szolgálató cég a rendezett környezet és az akadálymentes gyalogos közlekedés fenntartására is kötelezettséget vállalt.

– Bízom benne, hogy a kanizsaiak többsége hamar megbarátkozik a bérelhető elektromos rollerek használatával annak köszönhetően, hogy a normális, balesetmentes közlekedés szabályait minden használó a saját és mások épségének megőrzése érdekében be fogja tartani. Ennek érdekében fontosnak tartom a megfelelő tájékoztatást is a rollerek használatával kapcsolatban, amelyet alapvetően a szolgáltató cég végez, de remélhetőleg a helyi sajtó is élni fog az e-rolleres edukáció és figyelemfelhívás lehetőségével – mondta Balogh László polgármester.