Kormányülés a Leghűségesebb városban

2023. 07 13. 11:03

Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével csütörtökön reggel összeült a kormány a sopronbánfalvi (1950 óta Sopron városrésze, addig önálló község volt Sopronbánfalva – a szerk.) kolostorban; a tanácskozás péntekig tart – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megtárgyalandó témakörökkel kapcsolatban elmondta: Magyarország kormánya békét akar és nemet mond a migrációra.

A célok változatlanok: „letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést”.

Orbán Viktor miniszterelnök (j5), az asztalnál jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, balról Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Pintér Sándor belügyminiszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter (j-b). Szemben középen Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (b) és Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Balról Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter és Rogán Antal, a kormányfő kabinetfőnöke (j-b).
Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán