Ilyen a mesében sincs, csak az életben

2023. 07 13. 10:33

Eva, az áldozat, aki szemrebbenés nélkül szavaz

Hát itt tart az Európai Parlament… S az ott ülő képviselők mondanak erkölcsi ítéletet Magyarországról.
Fotó: MTI

Mondták sokan, hogy ez lesz, de eddig nem hittem el. Ismét tévedtem. A mi kis Evink ott ül az EP-ben és szavaz.

Mostantól bármit, ismétlem, bármit mond az EP, bármiről határoz, bármit is akar ránk kényszeríteni, magasról le kell szarni. Ahogy eddig. Csak most már a mocskos pofájukat is befoghatják közben.

„Eva Kaili visszatért: Strasbourgban már szavazott is

Most van az Európai Parlament plenáris ülése, ahol felbukkant a korrupcióval vádolt görög képviselő.

Eva Kaili ténylegesen visszatért: az EP volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban szavazott, 2023. július 11-én. A korábban vizsgálati fogságban levő Kailit április 14-én, a brüsszeli Haren börtönből házi őrizetbe helyezték a belga fővárosban, majd később EP-képviselői jogköre gyakorlását is engedélyezték.

A korrupcióval vádolt görög szocialista képviselő körül már terjedtek olyan pletykák korábban is, hogy áldozati pózba vágva magát visszatérést tervez az EP-ben, egészen konkrétan egy összeesküvés és egy igazságtalan bírósági rendszer áldozataként pozicionálta magát sajtónyilatkozataiban.

Többek között azt álltja, hogy azért csalták csapdába, mert tagja volt az EP kémszoftvereket vizsgáló albizottságának, más nyilatkozataiban a belga jogrend diszkriminatív jellegéről vagy éppen a börtönviszonyok tűrhetetlenségéről beszélt.

Hasonló eset volt június elején is, amikor Marc Tarabella, a korrupció miatt letartóztatott EP-képviselő szerint korrupció miatt nem alkalmas hazánk a soros elnökségre. Ott is azt történt, hogy a képviselő a börtön után házi őrizetbe került, onnan visszaült az EP-be, majd erkölcsi ítéletet mondott Magyarországról. (Forrás: badogblog, Mandiner)