Zalaszentgróti fiatalok sikere az Országos Diákolimpián

2023. 07 12. 08:39

Az ezüstérmes 4 x 600 méteres váltó.

A Zalaszentgróti Kézilabda Club LU14-es csapatának játékosai, a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium színeiben a 2022/23-as tanévben 5 országos diákolimpia döntőben képviselték városukat és iskolájukat. Nem volt még példa arra, hogy egy tanéven belül ennyi országos döntőbe jutottak volna az iskola sportolói. Az előző tanévhez hasonlóan, amikor is a dobogó legfelső fokára állhattak az Országos Atlétikai Diákolimpián, az idei tanévben is jeleskedtek ebben a sportágban. Kecskeméten kislabdahajítás csapatversenyben országos 4. helyezést, Budapesten 4×600 méteres váltófutásban ezüstérmet, szintén Budapesten az atlétika ötpróba csapatversenyben 4. helyezést értek el. Siófokról a kézilabda országos elődöntőről bronzéremmel tértek haza. A tanév végén pedig bebizonyították a szentgróti lányok, hogy nem csak a sportcsarnokban és az atlétika pályán, de a strandon is az ország legjobb csapatai közé tartoznak. Az  5. helyezettnek járó oklevelet Alsóörsön az Országos Strandkézilabda Diákolimpián vehették át.

A kézilabdás lányok nem csak a sportban, hanem az élet más területein is jeleskednek. A 2021/22-es tanévben elért tanulmányi és sporteredménye alapján három kézilabdás is kiérdemelte a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” kitüntetést: Asperján Dóra, Makkos Lara és Pál Rozi Luca.

A strandkézilabda döntő ötödik helyezett együttese.

A lányok kisiskolás koruk óta keményen és kitartóan dolgoznak Császár Renáta edzőjükkel azért, hogy elérhessék a kiemelkedő sporteredményeket. Nem csak a munkáról és edzésekről szól ez a sikertörténet, hanem a csapatról, barátságról, nevetésről, élményekről, amit a lányok kaptak a sporttól és a versenyektől. Köszönet jár mindenkinek, aki segítette és támogatta a csapatot, de legfőképpen a gyerekek családjainak, akik mindig ott álltak mögöttük, és az ország minden pontjára elkísérték és buzdították őket! Gratulálunk a lányoknak és edzőjüknek, Császár Renátának, akik az idei tanévben is bebizonyították, hogy a szorgalom és kitartás meghozza az eredményeket, sikereket.