„A semmi ágán ül”, s  csak huhog tovább Ágh Attila

2023. 07 12. 08:30

A szocializmus alapértékei és a marxizmus hegemóniája után is talál nevettető témát a Párttörténeti Intézet egykori vezető tanácsadója.
Fotó: YouTube

Nem tett jót a hőhullám a politológusból humoristává avanzsált Ágh Attilának. A 82 éves nevettető, aki pár esztendeje még a Párttörténeti Intézet vezető tanácsadójaként küldte padlóra a bolsevizmust, mindezek dacára változatlan hévvel alkot. Rács mögött a kordonkormány címmel megjelent minapi Népszava-krokijában például arról győzködi az olvasót, hogy „a bizonytalan demokráciában tántorgó új tagállamok közül Magyarország az, amely a tökéletes autokráciája révén kitüntetett bánásmódban részesült az EU-ban”.

A szerző szerint az Euró­pai Parlament már kimondta, hogy Magyarország nem demokrácia, így a soros elnökség szerepére sem alkalmas. Hamarosan arról folyik majd a vita, hogy mikor következik be az államcsőd. „Az Orbán-rezsim egy elegáns uniós magánzárkába került, ahová a fegyőr sűrűn bepillant, hogy a kolosszális korrupció miatt elkülönített bűnös betartja-e mind a 27 büntető rendszabályt” – tájékoztat a klaviatúra mellől, majd a belpolitikai helyzetről is tudósít.

– „A kordonkormány már a Várba menekült, és a kordonnal látványosan kizárta a népet a politikából. […] A Karmelita előtt felállított kordonnal és a rendőrattakok sorozatával sikeresen megvédte a fényes elszigeteltségét a lakosságtól, főleg a jövőjükért aggódó fiataloktól.” (Gondolom, Ágh bácsi is ott anyázott a Várban a nyáladzó-randalírozó momentumosok soraiban.)

Hősünk nevéhez olyan korábbi bestsellerek kötődnek, mint A polgári politikai gazdaságtan emberfelfogásának marxi kritikája, illetve bővérű vígeposza, a Demokratikus szocializmus – A szocializmus alapértékei és a marxizmus hegemóniája. Mindkettőből kikacsint a kannás boros proletárröhej.

Pilhál György
Magyar Nemzet