Vásárolni ment az ittas hölgy Nagykanizsán

2023. 07 07. 09:57

A bolt fala állította meg kocsiját

A fal adta a másikat…

A nagykanizsai rendőrök büntetőeljárást indítottak egy 56 éves helyi nővel szemben, aki autójával a bolt falának ütközött.

A rendőröket 2023. július 5-én 11 óra körül egy nagykanizsai üzlet dolgozói értesítették arról, hogy egy ittas nő személyautóval, fékezés nélkül nekihajtott az épület falának. A sofőr ezután kiszállt a gépkocsiból, bevásárolt és tovább akart indulni, azonban az eladók visszatartották.

A helyszínre érkező járőrök alkoholszondát alkalmaztak az 56 éves nővel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért mintavételre előállították, és ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben. Az asszony elmondta a rendőröknek, hogy három sört ivott meg, mielőtt a volán mögé ült.

Drága bevásárlás volt…

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten felhívja a figyelmet a zéró toleranciára, mely az alkoholfogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművek vezetői részére.

Az ittas és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatívan hat a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik. (Forrás: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)