LMBT-padot avattak Ferencvárosban

2023. 07 07. 11:11

10 órán keresztül pingálták

Valószínűleg Ferencváros, s egyben Baranyai Krisztina valamennyi gondját megoldja a szivárványos pad.
Fotó: pestisracok.hu

Kihívások hegyeit kellett leküzdeni érte, verítékes munkával készült el és Ferencváros minden problémáját megoldja, mi ez? Egy pad. Pontosabban egy szivárványos pad. Erről ülve azonban még a DK és az MSZP nélkül is újrázásra készül Baranyi, hiszen az ehhez hasonló „fejlesztések” magukért beszélnek.

A legjobb dolog, ami a kerülettel történhetett, az volt, hogy Baranyi Krisztina független polgármesterként nyert – mondta a PestiSrácok.hu-nak Döme Zsuzsa, Ferencváros kutyapárti alpolgármestere arra a felvetésre, hogy vajon képesek lesznek-e padtársával újrázni, ha a DK nem áll be mögéjük jövőre.

Márpedig miért ne állna be szívesen bárki, mikor olyan innovációk sora valósul meg a kerületben, mint a csütörtökön átadott szivárványos pad, amelyet az Amnesty International közreműködésével sikerült átfesteni. Állítólag mintegy 10 óra munkája volt „több aktivistának” a kétszemélyes pad kiszínezésére. Döme szerint egyébként a projekt kapcsán komoly „hivatali akadályokat kellett leküzdeni” (értsd: senkit nem érdekelt a dolog), de „életmentő” vállalkozást vittek sikerre az amnestys fiúk, lányok (stb).

Vig Dávid, az Amnesty International ideiglenesen hazánkban állomásozó baráti egységeinek igazgatója egy héttel az LMBT-közösség évenként megrendezésre kerülő, egymást fehérneműben Budapest utcáin végigkorbácsoló eseménye előtt arról beszélt, ma az LMBT-kapcsolatban élőknek ma kétszer meg kell gondolniuk, hogy megfogják-e egymás kezét a nyílt utcán. Hozzátette, a szivárványos pad a „legmenőbb” dolog, amit csinálni lehet, és úgy vélekedett, hogy ettől az LMBT-személyek biztonságosabban fogják érezni magukat. Mondjuk a legutóbbi hasonló ferencvárosi „public art” sem volt valami szerencsés választás. (Forrás: pestisracok.hu)