Egerszegi éremszüret Dunaújvárosban

2023. 07 05. 08:46

A Dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában rendezett Intercisa verseny I. fordulóján indult Zalaco-ZÚK csapat.

Dunaújvárosban felkészülési versenyre került sor az elmúlt hét végén, 2023. július 1-jén az utolsó korosztályos országos bajnokságok előtt. A Fabó Éva Sportuszoda az Intercisa névre keresztelt verseny I. fordulóját fogadta be, ahol a Zalaco-ZÚK versenyzői is részt vettek. Ezúttal rendhagyó módon nem, vagy nemcsak saját versenyszámaikban álltak rajthoz az egerszegi úszók, hanem olyan úszásnemekben is, melyekben ritkán van alkalmuk kipróbálni magukat. Az eredmények mindenesetre biztatóak, sok-sok érmes helyezés született a különös feltételek mellett is.

Az ifik versenyében a furcsaságok között említhető Nett Vivien és Nagy Napsugár 100 m mellen történő rajthoz állása, vagy Scheffer Eszter 400 m vegyesúszása is, de ezek mellett Vivien és Napsugár gyorson, Eszter pedig háton szállította az érmes helyezéseket, ahogy azt már megszoktuk tőlük. Aouich Meryem 1500 m gyorson lepte meg a mezőnyt, és szerzett aranyérmet.

A fiatalabbak közül Hamusics Cecília szintén 1500 m gyorson remek úszással ezüstérmet szerzett, 400 m vegyesen pedig Balogh Áron ugyancsak ezüstnek örülhetett.

A 2012-es korcsoportban 400 m vegyesen Lewiczki Hana Giselle volt a leggyorsabb, míg Sándor Sarolta 1500 m gyorson hagyta magatt mögött a teljes mezőnyt.

A legfiatalabbak között a „Besenczi-lányok” tettek ki magukért. Hella 100 m mellen és háton, valamint 200 m gyorson is aranyérmes lett, míg Liána 50 m gyorson és 50 m háton is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Horváth Tamás utánpótlás-edző biztatónak ítéli az eredményeket. Mint mondja, a következő bajnokság a „delfin”-korosztályé lesz, ahol regionális döntőkre kerül sor július 14-16 között. Rá egy hétre pedig a „cápák” állhatnak majd rajthoz, akiknek már országos versenyt rendez a MÚSZ. Július utolsó hétvégéjét a „gyermek” korosztály kapja, az utolsó OB pedig az ifiké lesz augusztus elején.